Daniel Buda: Cu siguranță UE se va reseta sub foarte multe aspecte după criza coronavirusului

Daniel Buda: Cu siguranță UE se va reseta sub foarte multe aspecte după criza coronavirusului

Europarlamentarul Daniel Buda crede că această criză provocată de epidemia COVID-19 va aduce transformări importante și la nivelul Uniunii Europene.

”Chiar dacă au fost unele voci care au vorbit despre o reacție întârziată, la nivelul UE se iau măsurile care se impun în contextul acestei crize, există solidaritate europeană și au fost alocate fonduri importante. Comisia Europeană a alocat resurse către statele membre, sunt 37 de miliarde de euro pentru statelor membre în această luptă cu coronavirusul”, a declarat Daniel Buda la ZIUA LIVE.

Acesta a precizat că ceea ce va urma va fi o perioadă dificilă, dar că Europa sigur va învăța și niște lecții. ”Vom învăța să facem stocuri de materiale medicale și totodată să avem propriile fabrici în interiorul UE pentru a putea lupta eficient în cazul unei pandemii. Cu siguranță UE va avea o altă abordare a mecanismelor de protecție civilă, astfel încât să avem capacități de luptă pe diverse paliere în statele UE.

După coronavirus, cu siguranță UE se va reseta sub foarte multe aspecte, se vor crea capacități medicale care să permită o intervenție adecvată, serioasă, la timp, în caz de pandemii. Cu resursele financiare de la nivel european va trebui să ajutăm firmele să se redreseze. Dar va fi o uniune mai puternică. Fiecare bătălie chiar dacă lasă niște urme sunt convins că vom câștiga această luptă și vom ieși mai întăriți. Vom avea de a face cu o UE mai puternică”, a adăugat Daniel Buda.

Acesta a transmis un mesaj și românilor din diaspora, îndemnându-i, la fel ca și alți oficiali români, să nu vină acasă cu ocazia sărbătorilor pascale. ”În momentul de față cel mai bine pentru România și cetățenii României, dar și pentru cei din dispora este ca aceștia să rămână în țările în care se află. Dacă vin de exemplu din zonele roșii vor intra automat în carantină 14 zile și nu se vor putea vedea cu familia de paște, deci vor petrece Paștele în carantină. Românii trebuie să stea acolo unde află pentru a nu prelungi această perioadă de criză. Cu cât vom mai respecta mai mulți această măsură cu atât România are șanse să iasă mai repede cu bine din această perioadă, și cu efecte economice negative mult mai mici”, a spus europarlamentarul clujean.

Comenteaza