Video Daniel Buda, despre atacurile din Bruxelles și Gaza: „Siguranța cetățenilor este pusă tot mai tare în pericol”

Daniel Buda, despre atacurile din Bruxelles și Gaza: „Siguranța cetățenilor este pusă tot mai tare în pericol”
| Foto: European Union 2022 - Source: EP

Ultimele zile au fost marcate în mod tragic de atentatul terorist de la Bruxelles, unde doi cetățeni suedezi au fost uciși de un tunisian radicalizat, dar și de atacul cu rachetă asupra unui spital din Fâșia Gaza, soldat cu sute de morți.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a comentat, la ZIUA LIVE, incidentele care au șocat o lume întreagă.

Viața se schimbă din păcate, și nu în bine, din punct de vedere al siguranței cetățeanului. În cazul atacurilor dintr-un război, te mai poți adăposti atunci când sună alarmele. De astfel de oameni, ca cel din Bruxelles, nu ai cum să te ferești. Cei din Suedia veniseră să vadă un meci de fotbal și nu aveau cum să știe ce va urma. Lucrurile sunt destul de complicate de a fi gestionate în această zonă.

Astăzi, în Parlamentul European, se discută despre calea de urmat în această situație complicată. Bineînțeles, este foarte important să vedem care sunt mecansimele prin care se poate pune capăt acestei situații. Am văzut și acel atac la spitalul din Fâșia Gaza. Se aruncă responsabilitatea între Israel și Hamas. Și eu cred că Hamas a fost responsabilă de acel atac.

Nimic nu poate justifica atacul Hamas asupra cetățenilor din Israel. Ceea ce a declanașat Hamasul nu poate fi explicat. Evident, trebuie să fim atenți la respectarea dreptului internațional în astfel de situații. Discutăm de civili în Gaza care trebuie să fie protejați. Ei nu au nicio vină. Trebuie să găsim soluții”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj a mai spus că este important să fim solidari cu ce se întâmple în alte țări și să facem tot ce este necesar pentru a preveni astfel de atacuri.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza