Video Daniel Buda: „Este important să prevenim apariția de foamete în diferite zone ale globului”

Daniel Buda: „Este important să prevenim apariția de foamete în diferite zone ale globului”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Europarlamentarul Daniel Buda, care este vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare regională (AGRI), susține că problemele în sectorul agricol au apărut înaintea crizei energetice sau a războiului din Ucraina.

Directiva privind reducerea emisiilor industriale propusă de Comisia Europeană este considerată o „bombă cu ceas” pentru sectorul agricol de către euroudeputatul clujean, care a vorbit, la ZIUA LIVE, pe larg despre acest subiect.

„Din păcate, sectorul agricol a intrat într-o dificultate înainte de criza energetică sau cea din Ucraina. Acum este una dintre marile probleme care se discută la Bruxelles. Până și Verzii din Comisia de Agricultură resping directiva privind reducerea emisiilor industriale care obligă fermierii să facă niște investiții pe care nu și le pot permite.

În România nu se discută foarte mult această problemă. Eu vreau să cred că nu vom intra într-o criză alimentară, dar din datele pe care le avem, cel puțin la nivel mondial sunt șanse, pentru că la nivel național avem o siguranță alimentară din punct de vedere cantitativ. Și la nivelul UE stăm relativ în regulă”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Liderul PNL Cluj consideră că este foarte important ca alimentele pe care le avem la dispoziție să fie accesibile pentru consumator.

„Degeaba ai kilogramul de carne sau litrul de lapte pe raft dacă consumatorul nu și-l permite. Este important să prevenim apariția de foamete în diferite zone ale globului. Eu spun că vom reuși să gestionăm acest sector astfel încât să-și păstreze capacitatea de a produce alimente.

La nivel european suntem cu toții spate în spate și încercăm să prevenim abordarea extremistă a unor funcționari mărunți din Comisia Europeană care sunt desprinși de realitate, și până la urmă vom reuși să prevenim apariția unor fenomene de foamete care să pună probleme majore societății”, a explicat Buda.

Comenteaza