Daniel Buda, în vizită la podul peste Tisa din Sighetu Marmației. Estimări privind termenul final

Daniel Buda, împreună cu membri ai Comisiei de Dezvoltare Regională din Parlamentul European, au efectuat o vizită crucială la podul peste Tisa din Sighetu Marmației.

Însoțiți de Novakov Andrei, Leopoldo Lopez Gill și Niels Geuking, dar și de oficiali importanți din România, precum Ovidiu Cîmpean și Ionel Bogdan, scopul vizitei a fost evaluarea progresului proiectului de construcție a noului pod, care se așteaptă să fie finalizat în această toamnă.

Proiectul, intitulat „Pod peste Tisa în zona Teplița din Sighetu Marmației”, este crucial pentru dezvoltarea regională și fluidizarea traficului în zonă. Cu o lungime de 260 de metri, noul pod este finanțat în proporție de 98% din fonduri europene, prin politica de coeziune.

Cu toate acestea, pentru ca proiectul să fie finalizat în întregime, este necesar ca partea ucraineană să construiască încă 800 de metri de pod. Din păcate, Ucraina nu dispune de fondurile necesare pentru această construcție.

Daniel Buda și Andrei Novakov și-au exprimat angajamentul în identificarea resurselor financiare la nivelul Parlamentului European pentru sprijinirea Ucrainei în construirea acestor 800 de metri de pod. Propunerea inițială sugerează că fondurile ar putea proveni din cooperarea transfrontalieră.

Podul peste Tisa nu doar conectează două țări, România și Ucraina, ci este și o punte vitală pentru comunitățile de pe ambele maluri ale Tisei, facilitând mobilitatea și dezvoltarea economică în regiune.

Comenteaza