Foto Daniel Buda, reales președinte al PNL Cluj. Ce obiective are și cine face parte din echipa sa

Daniel Buda, reales președinte al PNL Cluj. Ce obiective are și cine face parte din echipa sa
Daniel Buda, reales președinte al PNL Cluj. Ce obiective are și cine face parte din echipa sa
Daniel Buda, reales președinte al PNL Cluj. Ce obiective are și cine face parte din echipa sa
Daniel Buda, reales președinte al PNL Cluj. Ce obiective are și cine face parte din echipa sa
Daniel Buda, reales președinte al PNL Cluj. Ce obiective are și cine face parte din echipa sa

Actualul preşedinte al PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a obţinut, duminică, un nou mandat la conducerea organizaţiei judeţene, fiind singurul care şi-a depus candidatura pentru această funcţie.

Comitetul de Coordonare Județean în cadrul căruia a fost ales noul Birou Politic Județean al PNL Cluj a avut loc dumincă, la Casa de Cultură a Studenților, din Cluj-Napoca. Pe lângă clujenii Emil Boc sau Daniel Buda, la constituirea noului Birou Politic Județean al PNL Cluj au venit mulți politicieni importanți, în frunte cu prim-ministrul Florin Cîțu și cu actualul președinte al liberalilor, Ludovic Orban.

Europarlamentarul Daniel Buda și-a adjudecat un nou mandat în fruntea liberalilor clujeni fără prea mari emoții, fiind și singurul candidat pentru funcția de președinte. Liderul PNL Cluj a vorbit pentru ZIUA de CLUJ după realegerea în funcție, precizând că obiectivul principal este câștigarea tuturor alegerilor din 2024.

„În primul rând, vreau să le mulțumesc colegilor pentru faptul că au fost alături de mine în cei patru ani de zile. Și datorită lor avem aceste performanțe la PNL Cluj. Pe mai departe îmi doresc să continuăm ceea ce înseamnă proiectul politic la nivel de Cluj, să câștigăm toate alegerile pe care le avem. Sunt absolut convins că toți cei aleși astăzi vor face ce trebuie pentru cetățeni, stând aproape de ei, vor veni și voturile.

În ceea ce privește congresul PNL, am spus în discursul meu de candidatură că îl susțin pe Florin Cîțu. Este un om performant, care știe ce face, știe ce are de făcut. În mod cert va ști ce să facă cu PNL și ne va conduce spre victorie în 2024. În același timp, meritele lui Ludovic Orban nu i le poate șterge nimeni. PNL este un partid de echipă care poate face performanță în interesul cetățeanului”, ne-a declarat Daniel Buda.

Prim-vicepreședinții PNL Cluj au fost desemnați fostul prefect al județului și actualul secretar general adjunct al premierului, Mircea Abrudean și primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan.

„Mircea Abrudean este un om de excepție, s-a validat ca prefect. Are viziune, cu siguranță va aduce plus valoare acestei echipe. La fel, Mircea Moroșan, experiența lui va aduce multe plusuri. Avem o reîmprospătare a echipei, dar a fost un proces natural. Este bine că la Cluj avem o resursă umană deosebită, care va face politică în interesul și pentru folosul cetățeanului”, a adăugat europarlamentarul clujean.

Cele 8 poziții de vicepreședinți au fost ocupate de: Radu Abrudan, ​​Ovidiu Cîmpean, ​​Dorin Lojigan, ​​Marinela Marc, ​​Cristian Matei, Costan Morar, ​Bogdan Pivariu și ​Iuliu Sămărtean.

​Membrii PNL Cluj sunt: ​Hadrian Arion, ​Marius Bălaj, ​Cristian Ciuta, ​Lucian Cordiș, ​Călin Fărgaciu, ​Vasile Focșa, ​Cristian Haiduc, ​Anca Hodorogea, ​Marius Mînzat, ​Marius Mureșan, ​Dorel Oros, ​Alexandru Laurian Rus, ​Rareș Rusu, ​Cosmin Todea, Dan Vaman.

​Trezorier: Florin Gliga, ​Președinte Comisia Județeană de Regulament și Cenzori (CJRC): Petru Călian, iar ​Președinte Comisia de Arbitraj Județeană (COAJ): Mariana Leș.

De asemenea, din structura BPJ fac parte de drept, cu rang de vicepreședinți, primarul Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, parlamentarii Cristina Burciu, Adrian Oros, Radu Moisin, Sabin Sărmaș și Sorin Moldovan dar și președinții organizațiilor interne.

Conform Statutului și al Regulamentului de funcționare al organizațiilor locale și județene, în cadrul primei şedinţe de Birou Politic Județean vor fi desemnați de președintele Daniel Buda, secretarul general în persoana domnului Dan Tarcea şi secretarii generali adjuncţi, doamna Maria Forna și domnul Zoltan Coraian.

Comenteaza