De ce nu mai avem pieţe volante în Cluj

De ce nu mai avem pieţe volante în Cluj
Liberalii din organizaţia municipală Cluj-Napoca au reclamat primarului Emil Boc că nu mai continuă amplasarea periodică a pieţelor volante în cartierele Clujului. Municpalitatea replică: nu sunt solicitări din partea producătorilor.

„În urmă cu aproape doi ani de zile, la presiunile organizaţiei de tineret a PNL Cluj-Napoca, fostul primar, Sorin Apostu, a demarat proiectul pieţelor volante care a fost atât de bine primit de către clujeni încât a ajuns să fie extins la nivelul mai multor cartiere din oraş. În 2012, primarul interimar, Radu Moisin, a organizat două pieţe volante pe platoul Sălii Sporturilor, în luna aprilie promiţând că acestea vor avea loc în fiecare sâmbătă. Acest lucru nu s-a întâmplat. De-abia din august, noul primar, Emil Boc, a reluat programul regulat al pieţelor volante, tot la propunerea noastră şi asta după ce s-a lăudat în campania electorală că va organiza săptămânal pieţe volante atât în zona centrală, cât şi în cartierele oraşului. Suntem la începutul lunii iulie a anului 2013, iar intermediarii şi speculanţii domină pieţele agroalimentare locale, cu acordul tacit al Primăriei Cluj-Napoca, după cum foarte uşor se poate observa printr-o simplă vizită în oricare piaţă clujeană. Primarul Emil Boc a uitat de promisiunile din campanie. Domnia sa se arată preocupat de un singur lucru: imaginea personală. Ori de câte ori este o cameră de luat vederi în apropiere, domnul Boc ne mai prezintă câte un giumbuşluc nou, doar-doar o să ajungă pe prima pagină a tabloidelor naţionale. Ba mai mult, când nu mai impresionează pe nimeni, de dragul de a ieşi în evidenţă, fostul premier participă inclusiv la bătăi stradale cu perne", se arată în comunicatul semnat de Ioan Bîldea, vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca a anunţat că nu au mai fost organizate pieţe volante pentru că nu au existat cereri din partea producătorilor locali.

"În lispa unor solicitări suficient de numeroase şi suficient de corecte din partea producătorilor locali, municipalitatea nu deschide aceste pieţe volante pentru că nu doreşte să ocupe domeniul public fără a oferi un serviciu cetăţenilor", a declarat pentru REALITATEA TV Cluj, Oana Buzatu, purtător de cuvânt al primăriei.

Comenteaza