Degringoladă în PSD Cluj. A demisionat preşedintele executiv al organizaţiei municipale. Aurelia Cristea (încă) rezistă

Degringoladă în PSD Cluj. A demisionat preşedintele executiv al organizaţiei municipale. Aurelia Cristea (încă) rezistă
Posibila renunţare la candidatura Aureliei Cristea pentru primăria Cluj din partea PSD a dus la demisia din funcţie a preşedintelui executiv al organizaţiei municipale a social-democraţilor.

Preşedintele executiv al PSD Cluj-Napoca, Ducu Hotima, a decis să demisioneze din această funcţie, iar motivele sale au fost expuse într-o scrisoare adresată colegilor din PSD, potrivit blogului jurnalistului Tiberiu Fărcaş, tibifarcas.ro.

„Va anunt cu regret ca, din cauza ultimelor evolutii politice la nivelul organizatiei PSD Cluj Napoca, am hotarat sa demisionez din functia de Presedinte Executiv. In Septembrie 2015 am hotarat sa ma implic intr-un proiect politic de reformare, de deschidere si evolutie organica a PSD Cluj-Napoca. (...)

Noul proiect politic care ni se impune acum, este sustinut prin mecanisme netransparente si contrare principiilor democratiei interne de partid. El loveste intr-un proces de consolidare interna a organizatiei si pune sub semnul indoielii, daca partidele sunt cu adevarat fenomene reale sau doar unelte pentru interese particulare. Cu atat mai mult este naiv sa crezi ca intr-un oras educat, conectat si informat precum Clujul aceste lucruri nu vor iesi in evidenta. Asocierea cu candidaturi independente care au vulnerabilitati de imagine semnificative si care in esenta sunt nereprezentative pentru crezul de stanga, risca fie sa demobilizeze electoratul propriu, fie sa il indrepte spre alte alternative politice", a scris Ducu Hotima în documentul citat.

Hotima a anunţat că va rămâne membru al Partidului Social Democrat.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Ducu Hotima, şi-a asumat scrisoarea publicată şi a declarat despre gestul său: „Retragerea Aureliei Cristea este o certitudine, este clar că decizia vine dintr-un cloud (n.red. - nor) politic care guvernează direcţia organizaţiei PSD Cluj."

Întrebat de ZIUA de CLUJ cine sunt persoanele care vor să impună susţinerea unui alt candidat în locul Aureliei Cristea, Ducu Hotima a răspuns: „Vă las pe dumneavoastră să ghiciţi cine sunt aceşti corifei. Ei fac calcule, strategii, ei cred că ştiu mai bine decât noi calea ce trebuie urmată. Partea mai proastă pentru noi este că nu ni s-a spus de la început. Să munceşti mai bine de o jumătate de an la un proiect de înnoire a organizaţiei municipale, după care să vină unii să spună că ei ştiu mai bine care este soluţia, nu este normal. La nivelul Biroului politic municipal nemulţumirea este foarte mare, eu cred că o să mai vedeţi reacţii ale colegilor mei în zilele următoare. Noi am muncit serios şi am crezut în proiectul Aurelia Cristea la primăria Cluj".

„Îmi pare rău de decizia lui Ducu Hotima. Ştiu motivele lui, am fost parte într-o echipă, dar demisia este un act unilateral şi nu pot să-l comentez eu", s-a rezumat să afirme pentru ZIUA de CLUJ preşedintele PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea.

Nici preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, nu a vrut să spună prea multe despre demisia preşedintelui executiv al organizaţiei municipale a partidului. „Nu toţi putem să credem în aceleaşi valori, să avem aceleaşi păreri. Am avut discuţii cu domnia sa, este un gest personal şi îi respectăm decizia", a spus Remus Lăpuşan.

Demisia preşedintelui executiv al PSD Cluj-Napoca din funcţie vine după ce un alt membru marcant al PSD Cluj, Claudia Anastase, a decis recent să părăsească partidul şi să plece şi din Consiliul Local şi să se alăture proiectului politic al lui Liviu Alexa.

În spaţiul politic clujean au apărut informaţii potrivit cărora printre artizanii acestei mişcări spectaculoase de renunţare la candidatura Aureliei Cristea la primăriea Cluj şi de susţinere a candidatului independent Octavian Buzoianu, s-ar afla şi fostul lider al PSD Cluj Ioan Rus şi strategul politic Vasile Dâncu, momentan vicepremier în Guvernul condus de tehnocratul Dacian Cioloş.

 

 

 

Comenteaza