Deputatul de Cluj, Sabin Sărmaș nu mai este președintele Autorității pentru Digitalizarea României

Deputatul de Cluj, Sabin Sărmaș nu mai este președintele Autorității pentru Digitalizarea României
| Foto: Facebook.com/sabin.sarmas

Deputatul Sabin Sărmaş a fost eliberat, la cerere, din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii pentru Digitalizarea României.

Decizia de eliberare din funcţie a fost semnată de premierul Florin Cîţu şi publicată joi în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Deputatul PNL, Sabin Sărmaș, în vârstă de 35 de ani a fost consilier local în cadrul primăriei municipiului Cluj-Napoca, prim-vicepreședinte al PNL Cluj-Napoca și președinte al Autorității pentru Digitalizarea României timp de 13 luni, fiind numit în luna decembrie a anului 2019.

”Mă bucur mult pentru această numire pentru că este un domeniu în care am activat, la care mă pricep și e o provocare, pentru că pot să dezvolt proiecte de anvergură națională lucrând cu toate ministerele și instituțiile statului român. Aceasta este marea provocare. În ceea ce privește implicarea pe termen scurt, agenția este într-o procedură de transformare, se va numi Autoritatea pentru Digitalizarea României după ce se aprobă hotărârea de guvern. Practic, instituția va deveni o instituție cu mult mai multe obiective de atins, pornind de la digitalizarea sectorului public, asta fiind principalul obiectiv tactic, până la asigurarea securității cibernetice sau cel puțin având un rol parțial și în acest sens.

E o instituție nouă care va integra multe alte instituții care aveau competență în zona de tehnologia informației. Și în funcție de rezultatul acestui proces de transformare, în funcție de strategia națională în acest domeniu vom putea să vedem care sunt următorii pași, care sunt proiectele prioritare, care sunt problemele cele mai mari ca să putem să generăm proiecte de anvergură”, declarase Sabin Sărmaș pentru Ziua de Cluj, în decembrie 2019. 

Comenteaza