Deputatul Moisin: „Emmanuel Macron în funcția de Președinte al Franței reprezintă o victorie pentru Europa”

Deputatul Moisin: „Emmanuel Macron în funcția de Președinte al Franței reprezintă o victorie pentru Europa”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Parlamentarul clujean Radu Moisin, care este și președinte al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză, susține că Europa va deveni mai puternică odată cu realegerea lui Macron ca președinte al Franței.

„Emmanuel Macron în funcția de Președinte al Franței reprezintă o victorie pentru Europa!

După ce în 2017 a câștigat pentru prima dată președinția franceză, aseară, Emmanuel Macron a devenit primul lider francez care a fost reales în ultimii 20 ani.

Încrederea francezilor în E. Macron și în proiectul european a fost reconfirmată, acesta obținând 58,5% din voturi. În următorii 5 ani, Europa va deveni mai puternică. Franța rămâne un pilon de bază al UE, motorul blocului comunitar. Legătura specială româno-franceză se va consolida în următorii ani, întrucât România va susține în continuare, alături de Franța, proiectele și ideile europene.

Franța deține președinția rotativă a Consiliului European până în iunie și, în tot acest timp, colaborarea noastră se va concentra pe continuarea cooperării pe probleme cheie pentru ambele țări, dar și pentru construirea unei Europe mai solidare și mai puternice”, a transmis deputatul PNL Cluj.

Reamintim, președintele în funcție, Emmanuel Macron, a reușit să se impună în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze în fața candidatei de extremă dreaptă, Marine Le Pen.

Comenteaza