Deputatul Moisin: „Persoanele care sfidează hotărârile judecătorești nu vor putea să se mai sustragă de la rigorile legii”

Deputatul Moisin: „Persoanele care sfidează hotărârile judecătorești nu vor putea să se mai sustragă de la rigorile legii”
| Foto: Facebook.com/RaduMarinMoisin

Deputatul clujean Radu Moisin este co-inițiator la un proiect de lege care vizează persoanele care comit fapte antisociale grave și se sustrag de la respectarea hotărârilor judecătorești.

Potrivit deputatului PNL Cluj, aceste persoane care nu vor respecta legea vor putea fi sancționte pe cale penală.

„Persoanele care sfidează hotărârile judecătorești nu vor putea să se mai sustragă de la rigorile legii! Astăzi (miercuri, n.red.), Camera Deputaților a adoptat, cu 238 de voturi din 280 (85%), Legea pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor și a Legii nr.286/2009 privind Codul Penal (Pl-x 530/2021).

Această lege va modifica art.287 din Codul Penal, astfel că persoanele care nu vor respecta hotărârea judecătorească prin care sunt obligate la prestarea unor activități în folosul comunității (măsură dispusă ca urmare a neplății amenzii contravenționale) vor putea fi sancționate pe cale penală. Desigur, legea prevede și excepții, astfel că nu se va aplica persoanelor inapte de a munci și care au acte doveditoare în acest sens.

Prin acest proiect legislativ pe care l-am inițiat alături de colegii mei, Andronache Gabriel, Liderul deputaților PNL, Cupşa Ioan, Vicepreședintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților și alți 22 de senatori și deputați din Grupul Parlamentar PNL - Camera Deputaților, cei care săvârșeau în mod repetat fapte antisociale grave și ignorau hotărârile judecătorești definitive nu vor mai putea profita de vidul legislativ existent până în prezent și nu se vor mai putea sustrage de la respectarea hotărârilor judecătorești”, a transmis Moisin.

Comenteaza