Video Foto Deputatul Radu Moisin, la momentul bilanțului! Ce a făcut ultimele 6 luni în Parlament

Deputatul Radu Moisin, la momentul bilanțului! Ce a făcut ultimele 6 luni în Parlament
| Foto: ZIUA de CLUJ
Deputatul radu Moisin, la momentul bilanțului! Ce a făcut ultimele 6 luni în Parlament
Deputatul radu Moisin, la momentul bilanțului! Ce a făcut ultimele 6 luni în Parlament
Deputatul radu Moisin, la momentul bilanțului! Ce a făcut ultimele 6 luni în Parlament
Deputatul radu Moisin, la momentul bilanțului! Ce a făcut ultimele 6 luni în Parlament

Liberalul clujean Radu Moisin și-a prezentat, joi, raportul de activitate parlamentară, în Camera Deputaților, pentru perioada ianuarie – iunie 2023.

Cele mai importante realizări ale deputatului clujean în Parlamentul României se regăsesc în domeniile: administrație publică și digitalizare, educație, relațiile bilaterale cu Franța.

După foarte multe încercări, am reușit să introduc pe ordinea de zi a Camerei Deputaților un proiect legislativ care permite autorităților locale din comune – doar permite, nu obligă – decontarea cheltuielilor reprezentând naveta pentru personalul din acele comune. În comune, personalul de execuție are salariu undeva până în 3.000 de lei și primarii din comune au dificultăți în găsirea de personal.

Astfel, prin această măsură, personalul care se deplasează din orașe și care nu sunt dornici să facă acest demers pe cont propriu, poate avea transportul decontat. Prin urmare, am reușit să includem acest proiect inițiat de PNL și susținut de colegii din PSD și UDMR. Proiectul a fost adoptat de o largă majoritate, fiind ulterior promulgat de președintele României. Legea se va aplica de la data de 1 ianuarie 2024”, a afirmat Moisin.

De asemenea, parlamentarul clujean a reaminitit că el coordonează activitatea de diplomație parlamentară între România și Franța la nivelul Camerei Deputaților, fiind președintele grupului parlamentar de prietenie dintre cele două țări.

„Pe partea de relație cu Franța, suntem într-o perioadă în care nu ne permitem să stăm relaxați. Trebuie să fim mereu în fruntea acestor demersuri ale diplomației parlamentare care vin să completeze diplomația la nivel executiv. Cel mai important subiect este aderarea României la Schengen. Țara noastră îndeplinește toate criteriile de aderare încă din 2011. Agenția UE de protecția frontierelor exterioare menționează că doar 1,28% din imigrația ilegală care ajunge în Europa Centrală trece prin România”, a precizat liberalul.

Demisia ministrului Muncii este „un bun început”

Deputatul Radu Moisin a comentat și proaspăta demisie a ministrului Muncii, Marius Budăi, venită în scandalul azilelor groazei.

Este un bun început. În primul rând nu mă voi pronunța nici ca deputat, nici ca membru PNL, ci ca cetățean. Am văzut amploarea acestui fenomen, al azilelor din București, și seamănă cu orfelinatele din anii 1990. Trebuie să laud presa pentru faptul că rezistă în a fi un filtru moral. Fără presă, majoritatea dintre aceste chestiuni nu s-ar afla, indiferent cât de comodă sau incomodă este pentru unii sau pentru alții. Spuneam că este un bun început pentru că mă îndoiesc de faptul că dintre liderii politici, doar Budăi ar avea o răspundere politică. Atenție, nu vorbesc de răspundere legală deoarece sunt jurist și avocat și sunt adeptul prezumției de nevinovăție față de oricine, nu vorbesc din punct de vedere moral, pentru că nu este rolul meu să judec pe alții. Din punct de vedere al răspunderii politice, cu siguranță nu doar Marius Budăi are o culpă politică în acest domeniu”, a declarat Moisin.

Comenteaza