Video Deputatul Radu Moisin, la momentul bilanțului! Realizările ultimelor 6 luni din Parlament

Deputatul Radu Moisin, la momentul bilanțului! Realizările ultimelor 6 luni din Parlament
| Foto: ZIUA de CLUJ

Liberalul clujean Radu Moisin și-a prezentat, miercuri, raportul de activitate parlamentară, în Camera Deputaților, pentru perioada ianuarie – iunie 2024.

Așadar, în ultimele 6 luni, parlamentarul clujean a avut:

• Propuneri legislative inițiate: 9
• Întrebări și interpelări: 15
• Ședințe ale Plenului Camerei Deputaților: 35
• Ședințe comune ale Camerei Deputaților și Senatului: 5
• Ședințe ale Comisiei juridice, de disciplină și imunități: 29 ședințe, rapoarte și avize emise: 313

Cele mai importante realizări ale deputatului clujean în Parlamentul României se regăsesc în domeniile: infrastructură și siguranță rutieră, administrație publică și relațiile bilaterale cu Franța, unde este președintele grupului parlamentar de prietenie cu Republică Franceză.

Am înaintat o serie de întrebări către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii cu privire la situația: Lotului 2 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, Lotului 3 al Magistralei CFR 300 Cluj Napoca – Oradea – Frontieră Ungaria, Amplasării de panouri fonoabsorbante de-a lungul căii ferate din comuna Apahida, sat Apahida, județul Cluj în proximitatea blocurilor, Amenajării unei treceri de pietoni la trecerea de cele ferată din comuna Apahida, sat Apahida, județul Cluj (DN16/Strada Iuliu Maniu intersecție cu Strada Câmpia) și a trotuarelor pe o porțiune locuită a DN16.

De asemenea, ținând cont de traficul din ce în ce mai aglomerat din județul Cluj și de necesitatea ca echipajele SMURD și cele de pompieri să ajungă cât mai repede la locațiile unde există urgențe, am întrebat conducerea Ministerului Afacerilor Interne care este strategia de înființare de noi subunități ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență în județul Cluj. Prin Programul Dezvoltare Durabilă (PDD) vor fi finanțate în mod eșalonat 50 de noi subunități, iar 3 dintre acestea vor fi în județul Cluj, mai exact în comunele Beliș, Panticeu și Țaga”, a afirmat Moisin.

Locatarii din apartamentele de la subsol, parter, mezanin și etajul 1, scutiți de cheltuielile la lift

Un alt proiect legislativ inițiat anul acesta de către deputatul liberal, este propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea organizațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, cu modificările ulterioare.

Prin prezenta propunere de modificare legislativă se intervine asupra aspectelor ce privesc cheltuielile pentru energia electrică consumată de ascensor, prin modificarea alin. (5) al art.75, care are ca obiect exonerarea de la obligația plății persoanelor care locuiesc în apartamentele situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin. Deși Legea nr. 196/2018 prevede posibilitatea scutirii de la plata cheltuielilor mai sus menționate, oportunitatea acestei decizii aparține, exclusiv, adunării generale a asociației de proprietari, scutirea nefiind aplicată automat.

Din aceste considerente, intervenția legislativă de modificare a alin. (5) al art. 75 justifică interesul de a exclude o măsură discriminatorie și disproporționată, raportat la responsabilitatea obligației de plată, fiind, în prezent, în situația în care, pentru aceeași situație în fapt, unii coproprietari ai apartamentelor situate la subsol, demisol, parter, mezanin, precum și la etajul 1 din clădirile fără mezanin să li se aplice un regim de plată diferențiat, în funcție de aprecierea subiectivă a adunării generale a asociației de proprietari, neavând un cadru legal de diferențiere și stabilitate transparentă a categoriilor exceptate de la cheltuielile aferente”, a explicat parlamentarul clujean.

Moisin: „Nu este în regulă că românii să meargă la vot pe 1 Decembrie”

Întrebat de reporterul ZIUA de CLUJ ce părere are despre faptul că PSD și PNL s-au înțeles ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 1 decembrie, iar cele două tururi ale prezidențialelor pe 24 noiembrie și 8 decembrie, deputatul Radu Moisin susține că este o decizie nefericită a coaliției.

„Din punctul meu de vedere, alegerile n-au ce căuta pe 1 Decembrie, când este o sărbătoare a tuturor românilor. Din nou, Guvernul, fără nicio consultare cu Parlamentul, a adoptat această hotărâre. Eu sper că se va modifica asta. Dacă nu, cu siguranță că ne vom mobiliza și pentru data de 1 Decembrie. Dar nu este în regulă pentru cetățeni ca ei să meargă la vot în această zi. Este o decizie nefericită”, a conchis Moisin.

Comenteaza