Două proiecte de lege propuse de Mircia Giurgiu au trecut primul hop în vederea adoptării

Două proiecte de lege propuse de Mircia Giurgiu au trecut primul hop în vederea adoptării
Un proiect de lege care corectează unele modificări apărute după aderarea României la UE, cu privire la cadrul legal de funcţionare a pieţei plantelor medicianle şi aromatce şi un altul, referitor la importul mostrelor de îngrăşăminte şi al îngrăşămintelor, au fost adoptate astăzi de Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice.
Cele două proiete de Lege sunt iniţiate de deputatul PDL Mircia Giurgiu şi urmează să fie dezbătute în plenul Camerei Deputaţilor.

În caz că vor fi adoptate, proiectele urmează să fie promulgate de preşedimntele României.

Primul proiect modifică şi completează Legea nr.491/2003 a plantelor medicinale şi aromatice. „Scopul proiectului a fost să îi ajutăm pe toţi care desfăşoară activităţi în aceste domenii, prin reglementarea domeniilor respective şi includerea în categoriile reglementate de Lege şi a stupurilor”, a precizat pentru ZIUA de CLUj Mircia Giurgiu.

Cel de-al doilea proiect urmăreşte „asigurarea controlului de conformitate al îngrăşămintelor, se poate urmări trasabilitatea îngrăşămintelor pe întreaga filieră, producătorii agricoli sunt protejaţi în vederea utilizării de îngrăşăminte de calitate şi de eficienţă maximă”, menţionează Giurgiu.

În cazul ambelor proiecte, iniţierea lor are în vedere şi o armonizare cu legislaţia europeeană, a precizat Giurgiu.
Comenteaza