Dragnea: "Clujul nu mai are nevoie de creşteri bugetare"

Dragnea: "Clujul nu mai are nevoie de creşteri bugetare"
Liviu Dragnea | Foto: stirileprotv.ro

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, după discuţiile cu primarii, că va exista o creştere de 27% pe toată administraţia locală din cotele defalcate, iar la nivelul Capitalei să se hotărască în ce mod se împart banii, recomandând edililor o întâlnire cu ministrul de Finanţe.

"Eu i-am ascultat. Le-am spus că în discuţiile cu reprezentaţii Guvernului şi cu dl Tăriceanu vor avea bugeturile de anul trecut şi o parte din municipii vor avea veniturile mai mari. E o creştere de 27% pe toată administraţia locală din cotele defalcate. Vor fi nişte modificări. Adică Guvernul va suplimenta de la Guvernul de stat, acolo unde orice localitate care nu poate acoperi toată creşterea. Se măreşte cota care rămâne la localitate la 60%. Guvernul va aloca sumele necesare. Dacă cumva vreun sat şi vreun judeţ primeşte nu le acoperă. La consiliile judeţene vor merge cu 450 lei pe locuitor ca să fie o limită minimă şi la localităţi însoţitorii personalor cu handicap", a declarat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a făcut referire şi la nemulţumirile Gabrielei Firea legat de alocările bugetare pentru 2019.

"La Primăria Capitalei eu le-am spus că trebuie să se ducă la o întâlnire toţi primarii de sectoare şi primarul general la o întâlnire la Min de Finanţe. Din punctul meu de vedere să se hotărească. Cum vor decide aşa vom vota în Parlament. (...)Sunt municipii care nu mai au nevoie de aceste creşteri, de ex la Braşov, la Cluj. Banii Bucureştiului să decidă cum îi împart. Am înţeles că vineri vor adopta proiectul de lege, după care vine în parlament. Eu am avut o singură discuţie. M-au chemat şi am venit",a mai spus Dragnea.

Comenteaza