Dragnea dă semnalul că modificarea Codurilor se va face de către Parlament

Dragnea dă semnalul că modificarea Codurilor se va face de către Parlament

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, întrebat dacă Parlamentul va modifica proiectele Codului penal şi Codului de procedură penală, că Legislativul a luat o pauză pentru a fost păcălit de către Guvern, însă acum îşi va relua atribuţiile.

Chestionat dacă vor fi modificate codurile penale de către Legislativ, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, fiind păcălit de către Guvern, şi acum o să îşi reintre în atribuţii”, scrie Mediafax.ro. 

Tot miercuri, Tudorel Toader a spus, întrebat în legătură cu declaraţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia PSD a fost păcălit de ministrul Justiţiei prin neadoptarea unei OUG de modificare a codurile penale, că este „o afirmaţie cam severă, iar eu nu îmi permit să dau un răspuns pe măsură”. Ministrul Justiţiei a explicat că proiectele Codului penal şi Codului de procedură penală pot fi modificate mai rapid de Parlament, dacă sunt în procedură de urgenţă, decât printr-o OUG.

La începutul săptămânii Liviu Dragnea spunea că dezbaterile pe modificarea codurilor penale trebuie reluate săptămânile viitoare în Parlament, susţinând că partidul a fost păcălit de ministrul Tudorel Toader, care a provocat, prin declaraţii, un scandal "până la cer" şi apoi nu dat ordonanţele. Liderul PSD Liviu Dragnea a fost miercuri în localitatea Colibaşi, judeţul Giurgiu, alături de ministrul Agriculturii, Petre Daea, locul de unde a pornit Programul de Tomate.

Comenteaza