Noi propuneri la Dezvoltare şi Transporturi. Dragnea: Dacă Iohannis va refuza, ne întrunim şi luăm o decizie mai apăsată

Noi propuneri la Dezvoltare şi Transporturi. Dragnea: Dacă Iohannis va refuza, ne întrunim şi luăm o decizie mai apăsată

După patru ore de discuţii, Comitetul Executiv al PSD a votat, marţi, nominalizarea lui Daniel Suciu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi a lui Răzvan Cuc la Ministerul Transporturilor.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că CEx al PSD a decis propunerea lui Daniel Suciu pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării şi a lui Răzvan Cuc la portofoliul Transporturi, precizând că miercuri va trimite propunerile preşedintelui Klaus Iohannis.

„Am hotărât ca la ministerul Transporturilor să meargă Răzvan Cuc, care a mai ocupat această funcţie, şi are experienţă necesară pentru a prelua acest minister. Iar la Ministerul Devoltării Regionale şi ca vicepremier, Daniel Suciu. Acestea sunt cele două nominalizări votate înc adrul CEx care cred eu trebuie acceptate de Iohannis. Mâine (miercuri - n.r.) voi trimite nominalizările către Cotroceni. Îl voi şi suna pe preşedintele Iohannis şi sper să înţelegem că toţi trebuie să fim responsabili şi să fim conştienţi că oamenii aşteaptă de la noi multe lucruri pe care le-am promis şi să înţelegem faptul că deţinem Preşedinţia Consiliului UE şi avem foarte multe dosare care ţin de Minsterul Transporturilor şi Dezvoltării. Cred că dincolo de jocuri politice, mai important este ceea ce se întâmplă în ţară”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Dragnea: Dacă Iohannis va refuza, o să ne întrunim din nou şi o să luăm o decizie mai apăsată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi seară, că social democraţii se vor reuni din nou în şedinţă, dacă preşedintele Klaus Iohannis va refuza şi aceste două propuneri de miniştri, precizând că de data aceasta PSD va lua o "decizie mai apăsată".

"Am stabilit că, daca va refuza şi aceste două propuneri, ceea ce ar fi exagerat, o sa ne întrunim din nou şi o să luăm o decizie mai apasată", a declarat Liviu Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

CEx al PSD a votat nominalizarea celor doi după o şedinţă la Parlament care a durat aproape cinci ore.

Decizia social-democraţilor a fost luată în contextul în care Olguţa Vasilescu a anunţat, marţea trecută, că îşi retrage candidatura pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, în urma refuzului lui Klaus Iohannis de a o numi. La patru zile distanţă şi Mircea Drăghici a spus că îşi va retrage candidatura pentru portofoliul Transporturi, în contextul în care şeful statului nu a dat niciun răspuns în legătură cu nominalizarea sa în funcţie.

Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor sunt conduse interimar de Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb. Ele nu au miniştri plini de la finalul anului precedent, iar interimatul la acestea expiră pe 20 februarie.

Comenteaza