EFECTELE BREXIT: Un europarlamentar clujean sare la gâtul lui Merkel

EFECTELE BREXIT: Un europarlamentar clujean sare la gâtul lui Merkel
"Doamna Merkel poate ar trebui să înceapă să tacă atunci când vede câte un microfon!". Acesta este sfatul europarlamentarului clujean pentru concelarul Germaniei.

Europarlamentarul clujean Daniel Buda o acuză pe Anglea Merkel, cancelarul Germaniei, că are o atitudine mult prea binevoitoare faţă de Marea Britanie, după ce Regatul Unit a decis să iasă din Uniunea Europeană (UE).

"Angela Merkel devine încet dar sigur un David Cameron al UE! Faptul că David Cameron este cel mai neinspirat și slab politician al Marii Britanii, este deja o realitate. Este păcat că în actualul context, această țară nu a avut parte de un politician cu experiența lui Winston Churchill.

Este de neînțeles însă comportamentul doamnei Angela Merkel care, recent, a declarat că "nu trebuie să existe o grabă disperată ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană", părând să ofere Londrei timp pentru a gândi o nouă mutare", a spus Daniel Buda.

Europarlamentarul consideră că "o astfel de declarație este nu doar iresponsabilă, dar este de natură să pună în pericol însăși existența Uniunii Europene. Doamna Merkel a mai avut o declarație similară când a spus că toți refugiații sunt bineveniți în Germania. Ce a urmat, am văzut cu toții. O criză a migrației fără precedent care nici astăzi nu a reușit să fie rezolvată", este de părere Daniel Buda.

Europarlamentarul, care este şi preşedintele PNL Cluj, avertizează că partidele extremiste vor găsi în declaraţiile cancelarului German o oportunitate de a solicita un statut special în cadrul UE pentru ţările lor.

"Din păcate, declarația de îngăduință și compasiune față de votul dat de britanici este de natură să ducă la creșterea valului de euroscepticism la nivelul celorlalte state membre din UE. Cu siguranță partidele extremiste, care nu sunt puține, vor găsi în afirmațiile doamnei Merkel o invitație la a solicita un statut aparte pentru fiecare țară.

Iar atunci, cu siguranță, asta va însemna începutul sfârșitului UE. Tocmai de aceea, doamna Merkel poate ar trebui să înceapă să tacă atunci când vede câte un microfon", a "tunat" Daniel Buda.

Europarlamentarul îndeamnă la o tranşare rapidă a situaţiei Marii Britanii, care, după părerea sa, ar trebui să iasă imediat din Uniune.

"Legat de BREXIT, o să mai vorbim. Este clar că trebuie luate decizii urgente astfel încât Art. 50 din Tratatul de la Lisabona să își producă efectele, iar lucrurile să reintre pe făgașul normal. Orice concesie făcută Marii Britanii va determina, pe bună dreptate, multor state, dorința de a dobândi un statut aparte, va determina incertitudine și insecuritate.

De aceea, apele trebuie limpezite cât mai repede cu putință. Nu poti să pretinzi că vrei "afară" dar să rămâi mai departe cu beneficiile pieței unice etc., etc.! AFARĂ înseamnă AFARĂ!", a completat europarlamentarul clujean. Daniel Buda reaminteşte că UE are un rol important în menţinerea unui climat de securitate pe continent.

"Din păcate, mulți uită de unde a plecat nevoia care a stat la baza înființării UE și condițiile în care aceasta a apărut. După o perioadă de conflicte armate, culminând cu al doilea Război Mondial, câteva state, întâmplător sau nu fără Marea Britanie, au decis inițierea acestei construcții europene care a asigurat pacea și stabilitatea timp de zeci de ani. Iată care sunt de fapt beneficiile UE. Pacea și stabilitatea versus orori ale războiului, vieți nevinovate pierdute, foamete și nesiguranță", a declarat Daniel Buda.

"Istoria se poate repeta! Unii spun că este inevitabil. Eu vreau să cred că stă în puterea noastră, a tuturor, să NU repetăm greșelile trecutului!", a avertizat europarlamentarul.

Comenteaza