Şeful CJ Cluj a fost demis. A fost ales un nou şef din a doua încercare

Şeful  CJ Cluj a fost demis. A fost ales un nou şef din a doua încercare
Consilierii judeţeni reuniţi luni după-amiază într-o şedinţă extraordinară au votat demiterea din funcţie a actualului şef al judeţului.

După mai multe discuţii tensionate, în jurul orei 16:00 a început procedura de vot pentru demiterea acestuia. Din cei 36 de consilieri judeţeni au fost prezenţi 29, dintre care 25 au votat pentru demitere. Pentru ca actualul preşedinte să fie demis era nevoie de minim 24 de voturi. Aleşii judeţeni şi-au exprimat opţiunea prin vot secret, cu buletine de vot, în cabină. 

Preşedintele a părăsit şedinţa înainte de vot, anunţând că nu votează şi că se va întoarce după terminarea procedurii. La începutul şedinţei acesta a vorbit 40 de minute, timp în care a încercat să răspundă la acuzaţiile colegilor şi a atenţionat că schimbarea nu se poate face într-o şedinţă extraordinară.

Aceeaşi părere a avut-o şi secretarul general al judeţului, Simona Gaci, care a spus că va acorda aviz negativ acestui proiect de hotărâre. Acest lucru nu produce efecte în momentul de faţă, dar poate cântări ulterior, într-un eventual proces în instanţă. 

Interesant este faptul că aleşii judeţeni au suplimentat ordinea de zi şi au venit şi cu un proiect privind alegerea noului preşedinte. Propunerea liberalilor pentru această funcţie este consilierul judeţean Marius Mânzat. Consilierii au demarat procedura de vot pentru alegerea noului președinte al forului județean.

Se pare că şi de această dată cei care au înclinat balanţa au fost consilierii UDMR, în condiţiile în care din cei 29 prezenţi, pe lângă actualul şef al judeţului şi consilierul PC, Eugen Druţă, a anunţat că nu va vota pentru demitere.

UPDATE

Liberalii nu au reușit să îşi impună omul la conducerea județului, Marius Mânzat obținând doar 18 voturi, iar pentru a fi ales avea nevoie de 19 voturi. Aleşii județeni negociază acum pentru organizarea unei alte ședințe de îndată pentru luni sau pentru zilele următoare în care să aleagă noul șef al CJ Cluj.

UPDATE ora 19.00

Liberalul Marius Mânzat este noul președinte al CJ Cluj. El a obținut într-o nouă ședință extraordinară 20 de voturi pentru şi 6 împotrivă, din 27 de consilieri prezenţi, un vot fiind anulat.

Marius Mânzat este consilier judeţean ales pe listele PNL, aflat la al doilea mandat. Este co-preşedinte al PNL Dej, de profesie inginer şi ocupă postul de director de dezvoltare şi investiţii în cadrul Administraţiei Bazinale Someş-Tisa, unde director general este Dan Canta, consilier judeţean din partea PSD.

Comenteaza