Eurodeputatul clujean Daniel Buda: "Păstrarea României în afara Spațiului Schengen este profund imorală”

Eurodeputatul clujean Daniel Buda: "Păstrarea României în afara Spațiului Schengen este profund imorală”

Păstrarea României, Bulgariei și Croației în afara Spațiului Schengen este profund imorală, consideră eurodeputatul Daniel Buda (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare regională (AGRI), care a avut o intervenție în plenul reunit al Parlamentului European, ce a dezbătut, printre altele, și Politica Regională a Uniunii Europene.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!”Pandemia de Covid -19 și războiul din Ucraina au provocat cea mai gravă recesiune după anul 1945, iar acest lucru ne obligă la un set de acțiuni concrete, menite să înlăture disparitățile regionale. Investițiile în infrastructură, indiferent dacă vorbim de cea feroviară sau rutieră, alături de infrastructura medicală sau școlară, reprezintă elemente indispensabile pentru orice regiune. Creșterea economică pe termen lung, este subsumată accesului la internet în bandă largă, dar mai ales cercetării și inovării”, a punctat europarlamentarul Daniel Buda.

Acesta este de părere că ”un lucru aparte îl reprezintă consolidarea legăturilor dintre zonele urbane și rurale, care au posibilitatea de a oferi noi oportunități de dezvoltare și de stimulare a dezvoltării economice și sociale”.

”Încurajarea investițiilor la nivel regional, urban și rural, prin mobilizarea resurselor din sectorul privat, trebuie dublate de o reducere substanțială a birocrației în accesarea fondurilor europene”, a mai spus Daniel Buda.

Acesta a subliniat și necesitatea ”sinergiei fondurilor care să permită atingerea acestor obiective, iar exemplul fondului LEADER este cel mai bun de urmat pentru toate statele membre”.

”Regiunile transfrontaliere au nevoie de soluții și politici adaptate noilor realități. În același timp, ținerea României, Bulgariei și Croației în afara spațiului Schengen, o apreciez ca fiind profund imorală, deoarece aceste state sunt pregătite din punct de vedere tehnic, iar dezvoltarea regională este imposibilă fără să fie aparținătoare acestui spațiu”, a fost mesajul transmis de Daniel Buda.

Comenteaza