Video Eurodeputatul Daniel Buda, despre importanța alegerilor pentru PE: „80% din investițiile făcute în diverse UAT-uri sunt realizate din fonduri europene”

Eurodeputatul Daniel Buda, despre importanța alegerilor pentru PE: „80% din investițiile făcute în diverse UAT-uri sunt realizate din fonduri europene”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Europarlamentarul clujean susține că toți aleșii locali care urmează să fie votați pe 9 iunie vor putea să facă performanța administrativă despre care vorbesc în campaniile electorale doar dacă vor avea la îndemână fonduri europene.

Daniel Buda, candidat pe lista comună PSD-PNL la alegerile europarlamentare din 9 iunie, a reiterat, la ZIUA LIVE, importanța alegerilor pentru Parlamentul European (PE).

Într-adevăr, citeam dimineață niște analize care spuneau că alegerile europarlamentare au trecut nu în planul doi, ci trei, pentru că alegerile locale sunt cele care captează atenția. Alegerile locale au mai mulți vectori de opinii. Fiecare comunitate are mai mulți candidați, iar la europarlamentare suntem mai puțini.

Vreau să spun un lucru: toți aleșii locali care urmează să fie votați pe 9 iunie vor putea să facă performanța administrativă despre care vorbesc în campaniile electorale dacă vor avea la îndemână resurse financiare, anume resurse europene. 80% din investițiile făcute în diverse UAT-uri sunt realizate din fonduri europene.

Comunitățile pe care le vedem astăzi că se dezvoltă și înfloresc nu ar fi la acest nivel. De aceea este foarte important să vorbim despre ce înseamnă alegerile pentru Parlamentul European și să avem europarlamentari care să meargă la Bruxelles și să se bată pentru finanțările adecvate la nivelul României.

De asemenea, este extrem de important să facă ceea ce este necesar pentru a păstra pe mai departe soliditatea acestui bloc comunitar, care este supus unor presiuni enorme din partea partidelor extremiste. PNL și PSD, prin această alianță, au reușit să blocheze ascensiunea extremismului în campania electorală”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Eurodeputatul clujean a mai spus că alternativa la acest bloc comunitar este războiul. „Vedem ce se întâmpla la granița României, în Ucraina. Se moare din cauza gloanțelor. Avem un conflict și în Israel care este departe să se stingă. Dacă coroborăm și cu atentatul din Slovacia vedem că lucrurile evoluează într-o direcție periculoasă”.

Liderul PNL Cluj a vorbit și despre mizele importante pentru țara noastră în următorul mandat din Parlamentul European.

„În primul rând, vorbim de finanțările adecvate. Tot spun de finanțarea adecvată a politicii agricole comune pentru că mai departe fermerii au nevoie de resurse financiare suficiente pentru a-și putea desfășura activitatea în cele mai bune condiții. În al doilea rând, vorbim de finanțările pentru lucrările de infrastructură. De asemenea, ne interesează să venim cu resurse financiare pentru mediul economic și de afaceri. Discutăm despre o punere pe masă corectă a nevoilor și a realităților din România, astfel încât să putem fi apreciați la dimensiunea nevoilor pe care le avem în teren”, a conchis Buda.

Comenteaza