Video Europarlamentar clujean, discurs ferm după deturnarea avionului din Belarus: „Act terorist”

Europarlamentar clujean, discurs ferm după deturnarea avionului din Belarus: „Act terorist”
| Foto: digi24.ro

Daniel Buda se arată îngrijorat de ceea ce se poate întâmpla la nivelul Europei, după ce s-a petrecut acum câteva zile, în Belarus.

În urmă cu aproximativ o săptămână, autorităţile din Belarus, la ordinul direct al președintelui Aleksandr Lukaşenko, au deturnat un avion comercial Ryanair care plecase din Atena şi se îndrepta către Vilnius. Totul pentru a-l aresta pe jurnalistul şi activistul Roman Protasevici, un aprig contestatar al sistemului de la Minsk.

Europarlamentarul Daniel Buda, a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre acest incident, pe care l-a numit „act terorist”, și a precizat că așa ceva nu trebuie să se mai întâmple.

„Sunt destul de îngrijorat de ce se întâmplă în acea zonă a lumii. Vladimir Putin este singurul care îl susține pe Lukașenko. Fără discuție, acel act care a însemnat deturnarea avionului, a fost un act terorist. Până la urmă discutăm despre o agresiune asupra unui stat, avionul acela aparținea Irlandei.

Gestul este foarte periculos, și în opinia mea nu a primit un răspuns adecvat sau suficient de energic din partea instituțiilor europene. Ceea ce s-a întâmplat stârnește îngrijorare, trebuie să fie singular și să ne asigurăm că nu se va mai repeta. În același timp, îmi exprim încrederea în capacitatea structurilor europene de a veni cu un răspuns ferm, adecvat, pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc”, a spus Buda.

Comenteaza