Europarlamentarul Daniel Buda dă de pământ cu AUR: „Se ocupă doar de scandal, haos și circ”

Europarlamentarul Daniel Buda dă de pământ cu AUR: „Se ocupă doar de scandal, haos și circ”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Președintele PNL Cluj exclude orice fel de alianță a liberalilor cu cei de la AUR, pe care nu îi consideră un partener serios de discuție.

Daniel Buda a susținut o conferință de presă, duminică, la sediul PNL Cluj. Întrebat de unul dintre jurnaliștii prezenți dacă PNL ar putea face o alianță politică cu cei de la AUR, europarlamentarul a exclus din start această posibilitate.

„Niciodată nu se va întâmpla chestiunea asta, să facem o coaliție cu ei. În Parlamentul European, omologii celor de la AUR, adică extremiștii, nu li se acceptă nici măcar vreun amendament. E clar că nu putem avea vreo înțelegere cu AUR. Este un partid care dorește destructurarea statului, astfel încât, nu te poți asocia cu astfel de oameni”, a declarat, duminică, liderul liberalilor clujeni.

Europarlamentarul liberal a mai spus că PSD, USR și AUR, prin votarea moțiunii de cenzură de săptămâna trecută, au dat jos guvernul și au aruncat România în haos, dar fiecare vrea altceva și are alt discurs.

„Unii cer alegeri anticipate într-o zi și spun că nu vin la consultări; partidul care se pretinde reformist, dar a dat mâna cu extremiștii de la AUR, vrea să rămână în opoziție, pentru că altfel, cum ar insista ca PNL să renunțe la Florin Cîțu, iar AUR nu se ocupă de altceva decât de scandal, haos, circ, vrea suspendarea Președintelui și nu poate fi un partener de discuție pentru un partid serios, chiar dacă a fost legitimat de USR.

Este absolut îngrijorătoare creșterea în sondaje a AUR, practic scorul lor electoral a fost dublat și trebuie să mulțumească USR pentru această performanță. Faptul că USR s-a aliat cu acest partid extremist, anti-european, anti-vaccinist a condus la legitimarea AUR. În privința scorului PNL, am luat 25% la parlamentare, avem un declin de 3% provocat de pandemie, de nemulțumirile inerente generate de guvernare, dar suntem convinși că vom recâștiga încrederea românilor”, a precizat Buda.

Comenteaza