Video Europarlamentarul Daniel Buda: „Partidele extremiste nu fac altceva decât să se urce pe nevoile și durerile fermierilor”

Europarlamentarul Daniel Buda: „Partidele extremiste nu fac altceva decât să se urce pe nevoile și durerile fermierilor”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Protestele fermierilor continuă în aproape toată Europa. Cele mai tensionate situații sunt în Franța și Germania, unde fermierii au blocat drumuri și au provocat chiar pagube materiale.

Eurodeputatul clujean Daniel Buda, care este și vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect, precizând că trebuie făcute eforturi bugetare pentru a stopa criza din sectorul agricol.

Eu nu am făcut altceva decât să fiu portavocea fermierilor în Parlamentul European și să spun ceea ce ei verbalizează în stradă. Totuși, Ucraina trebuie sprijinită pe mai departe. Nu putem să-i ignorăm pe acei oameni pentru că acolo se moare în război. În același timp, nu trebuie să-i lăsăm pe fermieri deoparte. Eforturile bugetare de care au nevoie fermierii sunt mult mai mici decât altele.

Aș prefera să fac 10.000 de km de autostradă în UE, decât 15-20.000, dar să am fermierul care să-mi dea mâncarea. În logica aceasta trebuie să fie gândite aceste chestiune. Comisia Europeană trebuie vină cu soluții. Eu cred că pot fi regândite unele programe de la nivelul UE. Diverse axe de finanțare care sunt lansate în spațiul public pot fi ajustate în așa fel încât să fie luați bani de acolo și dați sectorului agricol. Totodată, statele membre trebuie să contribuie la creșterea bugetului Uniunii Europene”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Cum profită partidele extremiste sau populiste de criza fermierilor

„Nu încape în discuție că partidele extremiste, fie că vorbim de AUR, fie că vorbim de partidul Dianei Șoșoacă, nu fac altceva decât să se urce pe nevoile și durerile fermierilor. Ei urmăresc să-și crească procentele pentru că sunt foarte mulți oameni care nu au capacitatea de a înțelege neapărat niște lucruri care se întâmplă în spațiul public. Eu mă uit pe internet unde văd anumite comentarii și sunt absolut șocat de nivelul unor oameni din Români care nu înțeleg ce înseamnă apartenența României la Uniunea Europeană. Tocmai de accea și în acest context de comasare a alegerilor, am spus că este o bună ocazie pentru toți actorii politici să meargă în comunitățile locale și să spună care este opțiunea și viziunea lor pentru ce înseamnă dezvoltarea României. Din punct de vedere legal, există posibilitatea de a se comasa alegerile locale cu cele europarlamentare”, a adăugat europarlamentarul clujean.

Comenteaza