Video Europarlamentarul Eugen Tomac îl atacă de la Cluj pe premierul Ungariei: „Este inacceptabil. A devenit avocatul lui Putin”

Europarlamentarul Eugen Tomac îl atacă de la Cluj pe premierul Ungariei: „Este inacceptabil. A devenit avocatul lui Putin”
| Foto: caleaeuropeana.ro

Eurodeputatul Eugen Tomac a avut o reacţie dură în urma declaraţiilor făcute în weekend-ul recent încheiat de premierul ungar Viktor Orban, care a participat la Tabăra de Vară „Tusvanyos”, de la Băile Tuşnad.

Premierul maghiar a afirmat că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancțiunile împotriva Moscovei au eșuat. Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul.

Totodată, premierul Ungariei a criticat amestecarea raselor europene şi non-europene. „Noi maghiarii nu suntem o rasă mixtă şi nu vrem să devenim o rasă mixtă. Ţările în care europenii şi non-europenii se amestecă nu mai sunt naţiuni”, a spus Orbán, declarație care a stârnit imediat un val de indignare şi critici venite din partea partidelor de opoziţie şi a politicienilor europeni.

O reacție asemănătoare a avut și europarlamentarul Eugen Tomac, care a afirmat, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) că i se pare inadmisibil ceea ce a declarat Viktor Orban.

Pe mine m-a deranjat teribil faptul că nimeni din statul român nu a avut bunul simț să iasă și să-i spună lui Viktor Orban că România nu face jocul Rusiei și nu-i permitem, nici măcar lui Orban, să vină în România, fie el și în sânul comunității maghiare, să ne dea lecții de pro-rusism. Este inacceptabil comportamentul unui lider care a devenit avocatul lui Putin în Uniunea Europeană să vină în România și să facă asemenea afirmații de nepermis.

Statul român trebuie să sancționeze asemenea derapaje. La Budapesta poate să facă și să spună ce vrea el. Nu poate să-și permită să vină în România să ne spună nouă cum ar trebui să acționăm în relația cu Moscova, care astăzi omoară oameni. A atacat un stat care nu-l amenință cu absolut nimic. Este o putere care nu-și respectă niciun angajament”, a declarat, la ZIUA LIVE, Eugen Tomac.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...