Florin Stamatian: În master planul pe 2020, autostrăzile Sebeș-Turda și Târgu Mureș-Câmpia Turzii sunt prioritare

Florin Stamatian: În master planul pe 2020, autostrăzile Sebeș-Turda și Târgu Mureș-Câmpia Turzii sunt prioritare

Deputatul PNL Florin Stamatian crede că proiectul de buget pe 2020 este unul corect și realist și asigură finanțarea marilor proiecte de infrastructură în derulare.

”În master planul pe 2020 au fost prinse de exemplu autostrăzile Târgu-Mureș- Câmpia Turzii, Sebeș-Turda și Lugoj-Deva, și este foarte bine că se dorește finalizarea cât mai rapidă a acestora. Supărarea mea ca să zic așa, este că nu a fost prins și Suplacu de Barcău-Oradea, pentru că este unul dintre cele mai mari viaducte care s-au construit și lucrările se degradează și se pierd bani. Pe de altă parte e adevărat și că trebuie o mulțime de bani și ca să-l faci. Am înțeles că s-a făcut această prioritizare”, a precizat Florin Stamatian.

Deputatul liberal a spus că și Clujul are un proiect mare prins în acest buget. ”S-a aprobat centura de nord, centura metropolitană, care este un proiect foarte important”.

Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe bugetul pe 2020 în 23 decembrie. Florin Stamatian nu consideră că este un buget de austeritate.

”Nu va fi un buget de austeritate, bugetul asigură creșterile salariale și de pensii prevăzute de lege, de asemenea creșterea investițiilor publice și finanțarea marilor proiecte de infrastructură. Creșterea economică prevăzută este de 4,1%, și ne dorim să nu fie strict din consum ci să fie și din investiții”, a spus liberalul.

Deputatul a recunoscut că sunt și câteva măsuri nepopulare, dar necesare. ”S-a decis înghețarea salariilor demnitarilor, reducerea subvențiilor pentru partide pentru că s-au chletuit în acest an sume enorme, de asemenea interzicerea cumulului de pensii la stat”, a declarat Florin Stamatian.

Acesta a adăugat și că bugetul la sănătate crește: ”Pentru Sănătate vom avea o creștere a bugetului pentru că bugetul Sănătății este format din bugetul Ministerului Sănătății (11,4 miliarde de lei) și bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (41 de miliarde de lei). Prin comparație la începutul lui 2019 Casa avea un buget de 37,8 miliarde de lei”.

În privința învățământului, deputatul crede că este loc de mai bine: ”La învățământ nu am atins acel ideal de 6% din PIB. Educația are prevăzut 3,8% din PID. Dar la fel de adevărat este că se pot atrage fonduri și din alte surse pentru învățământ”, a mai spus Stamatian.

Comenteaza