Fondul Monetar Internațional (FMI) îi prezintă lui Ciolacu raportul analizei anuale pentru România

Fondul Monetar Internațional (FMI) îi prezintă lui Ciolacu raportul analizei anuale pentru România

Premierul Marcel Ciolacu are programată, miercuri dimineață, o întrevedere cu delegația oficială a Fondului Monetar Internațional (FMI), prezentă în țara noastră de pe 25 septembrie. Este de așteptat ca aceștia să prezinte raportul analizei anuale pentru România.

Întâlnirea premierului cu delegația FMI este programată de la ora 10.30, potrivit agendei anunțată de Executiv. După ce oficialii FMI au discutat cu mai marii finanțelor din România în decurs de 8 zile, a venit momentul ca aceștia să aibă ultima întrevedere de pe teritoriul României, chiar cu premierul Marcel Ciolacu.

Delegația FMI se află la București până pe 4 octombrie, în vederea realizării unei analize a situației economiei locale, în cadrul analizei anuale realizate de către instituție.

Vizita FMI este chiar oportună, având în vedere că Executivul condus de Marcel Ciolacu tocmai și-a asumat răspunderea în Parlament, pe pachetul de măsuri fiscal-bugetare, aflat acum pe masa judecătorilor de la Curtea Constituțională (CCR).

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, spunea pe 26 septembrie, că delegația FMI i-a transmis acestuia că „România are nevoie de sustenabilitate fiscal-bugetară”.

Deși, Boloș spune că FMI a apreciat eforturile României de a implementa reformele asumate în PNRR, totuși reprezentanții Fondului au remarcat și că țara noastră are nevoie să reducă deficitul bugetar și să i-a măsuri suplimentare pentru combaterea evaziunii, lucru pe care și Comisia Europeană l-a cerut.

Comenteaza