Video Fost lider PSD Cluj: „Din păcate, Boc și Tișe nu vor avea rivali la următoarele alegeri”

Fost lider PSD Cluj: „Din păcate, Boc și Tișe nu vor avea rivali la următoarele alegeri”

Horia Nasra, analist politic și fost președinte al PSD Cluj, consideră că Emil Boc și Alin Tișe nu vor avea adversari și vor câștiga cu ușurință alegerile din 2024, dacă vor candida pentru a-și păstra funcțiile actuale.

Nasra a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cum arată situația politică la nivelul Clujului și la ce ne putem aștepta de la seria de alegeri de anul viitor.

Nu va fi nicio surpriză la Cluj. Din păcate, pentru jocul democratic, Emil Boc nu are contracandidat. Din punct de vedere al realizărilor administrative și pe zona de infrastructură are extrem de multe promisiuni nerealizate. La nivel de județ, cumva surprinzător pentru mine, Alin Tișe și-a ținut cuvântul și a făcut multe lucruri bune pentru județ. Mă refer la drumuri județene, bani în spitale, etc. Nici el nu are concurență. Și el este liniștit.

În Cluj-Napoca există o politică partajată. Pentru toată lumea a fost convenabil ca Boc să rămână primar. Din zona PSD-ului, după cum am văzut în ultimii ani, nu au fost oameni care să-l contrazică pe Boc. N-au apărut pentru că nu s-a dorit. Nu s-au crescut astfel de oameni. Aici, la Cluj, a fost mereu o prietenie generală, o frăție.

(...) Din păcate, la Consiliul Local Cluj-Napoca remarc doi consilieri. Mi-ar fi plăcut să remarc și pe cineva de la PSD. Le remarc pe Alexandra Oană și pe Adriana Cristian, ambele de la USR, din zona opoziției. Parlamentarii de Cluj, Vasile Dîncu este concentrat pe București, celălalt (prof. dr. Achimaș-Cadariu – n.red.) este axat pe chestiile medicale.  

De la USR, mi se pare activ Viorel Băltărețu. Foarte bine că este concentrat pe chestiile de infrastructură ale Clujului. Csoma Botond de la UDMR este și el foarte activ. În rest ce să spun, mi se pare că există doar PNL și atât la Cluj. Cred că în 2024 va intra și AUR în Consiliul Local și în Consiliul Județean”, a declarat, la ZIUA LIVE, Horia Nasra.

„Doar Emil Boc și Horia Ciorcilă contează la București”

Fostul șef al social-democraților clujeni a mai fost întrebat cine conduce Clujul: oamenii politici sau cei de afaceri?

„Cred că realmente la București există două persoane care sunt luate în considerare. Din punct de vedere economic - Horia Ciorcilă (președintele și unul dintre fondatorii Băncii Transilvania – n.red.) și din punct de vedere politic - Emil Boc. Restul mai mult sau mai puțin. Sigur, au relevanță fiecare, unii sunt mai în vârstă, alții sunt trecuți, dar cam astea două nume sunt relevante”, a afirmat Nasra.

Comenteaza