Fraternitatea italo-română, la Cluj. Boc: Am mulțumit comunității italiene pentru suport și implicare

Fraternitatea italo-română, la Cluj. Boc: Am mulțumit comunității italiene pentru suport și implicare

Primarul Emil Boc a participat la conferința “Fraternitatea italo-română”, eveniment care a avut loc, duminică, la Cluj-Napoca, în cadrul manifestărilor organizate în România în contextul președinției Consiliului Uniunii Europene.

"Succesul actual al relației româno-italiene a fost pregătit de întreaga noastră istorie. În decursul secolelor poporul român a luptat în permanență pentru păstrarea ființei naționale, a limbii și a religiei creștine.
Pentru Italia, românii reprezintă cel mai mare și de succes fenomen migrator din istorie. Am mulțumit comunității italiene din Cluj pentru suportul și implicarea în susținerea comunității noastre în domeniul economic, dar și alte domenii precum cel cultural, universitar sau social", a precizat Emil Boc.

Primarul a subliniat importanța continuării colaborării dintre cele două națiuni, atât in Italia cât și în România, în beneficiul cetățenilor ambelor țări.  "Trebuie să investim în ceea ce ne face mai europeni și pentru consolidarea proiectul european, iar din această perspectivă, dezvoltarea relațiilor româno-italiene reprezintă o prioritate", afirmă Emil Boc.

Conferința “Fraternitatea italo-română - La fratellanza italo-romena” s-a conturat pe marginea problematicii specifice emigrației în și din Italia, precum și pe relațiile economice, culturale, istorice și religioase dintre România și Italia, în special după intrarea României în Uniunea Europeană. 

La conferinţa ”Fraternitatea italo-română” au participat ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, comisarul European pentru Politici Regionale, Corina Crețu,consulul onorific al Italiei la Cluj, Massimo Novali, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, István Vákár, Marius Bostan, inițiatorul proiectului RePatriot al Romanian Business Leaders, reprezentantul Diocezei Ortodoxe Române din Italia, părintele reverend Octavian Schintee, președintele Institutului Național de Asistență Socială din Italia (INAS), Gianluigi Petteni și președintele Clubului Italian de Afaceri (IBC), Antonio Patanè.

Comenteaza