Guvernul introduce o valoare minimă pentru bursele elevilor

Guvernul introduce o valoare minimă pentru bursele elevilor

Guvernul a stabilit o valoare minimă pentru bursele de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, suplimentarea sau nu a sumei urmând a rămâne la decizia autorităţilor publice locale.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a cerut introducerea pe ordinea de zi a unei hotărâri privind aprobarea cuantumului minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar care se acordă în anul şcolar 2020-2021.

„Care este cuantumul minim? Că aţi văzut că în localităţi fiecare... cum consideră primarul”, a intrebat premierul Ludovic Orban.

„Pentru prima dată stabilim un cuantum minim de 100 de lei, autorităţile publice putând să suplimenteze pentru acordarea burselor acest cuantum”, a răspuns ministrul Monica Anisie.

Aproape 18.000 de burse pentru elevii din Cluj-Napoca, în semestrul I

La Cluj-Napoca, în primul semestru al anului școlar 2020/2021, elevii au putut beneficia de 17.660 de burse, mai multe față de același semestru al anului trecut, când s-au acordat 16.200 de burse.

Cele 17.660 de burse aferente semestrului I au fost distribuite astfel:

- 12.772 burse de merit a câte 1.000 de lei (primite de toți elevii din municipiu cu media peste 8,50 și nota 10 la purtare)
- 53 burse de performanță a câte 130 de lei
- 381 burse de studiu a câte 85 de lei
- 4.454 burse de ajutor social a câte 80 de lei.

20% din impozitele și taxele locale plătite de clujeni sunt alocate la Cluj-Napoca pentru educație.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza