Horia Nasra iese la atac: „Zero lei pentru metroul clujean. Liberalii mint cu nerușinare”

Horia Nasra iese la atac: „Zero lei pentru metroul clujean. Liberalii mint cu nerușinare”

Deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra, îi critică pe Orban, Bode și Boc și afirmă că finanțarea proiectului introducerii metroului în Cluj, obținută de cei trei, este inexistentă.

Nasra susține că „în mai puțin de șase luni, nefuncționala Alianță a Vestului (Robu – Falcă - Boc – Bolojan) s-a lăudat că va obține fonduri pentru proiectul introducerii metroului în Cluj” și că „ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a anunțat 1 miliard de euro pentru infrastructura de metrou din Cluj, iar primarul Emil Boc a solicitat în Comitetul European al Regiunilor, finanţare europeană pentru proiectele de tren metropolitan şi metrou”.

„Zero lei este finanțarea obținută de Orban, Boc și Bode pentru proiectul introducerii metroului în Cluj. Se laudă lunar cu banii care vor fi alocați și identificați spre finanțare, însă singurii lei dați până acum, sunt cei ai contribuabilor clujeni care plătesc studiul de prefezabilitate.

Ministrul Bode s-a ferit să răspundă unei simple interpelări parlamentare cu privire la finanțarea metroului din Cluj, însă comunică cifre amețitoare fără acoperire reală. Atenție, finanțarea metroului nu a fost cuprinsă nici în recenta listă a proiectelor de investiţii publice semnificative prioritizate, asumată de Guvernul Orban”, a declarat într-un comunicat de presă, deputatul PSD, Horia Nasra.

Acesta mai spune că încă mai trage speranța ca liderii PNL „să nu-și bată joc de acest proiect vital, pentru dezvoltarea Clujului, pentru descongestionarea traficului” și le solicită „să nu mai facă afirmații fără acoperire”.

Comenteaza