Update "Iepurii" din jobenul lui Dâncu. Cine "înhaţă" locul 1 la Camera Deputaților

"Iepurii" din jobenul lui Dâncu. Cine "înhaţă" locul 1 la Camera Deputaților
| Foto: Arhiva

Fostul ministru din cabinetul Năstase le pregăteşte  clujenilor o surpriză. Primul loc pe lista PSD Cluj la Camera Deputaţilor va fi ocupat nu de un "om de partid", ci de un "transfer" din zona de business. UPDATE: Vasile Dâncu aruncă un ochi şi în curtea spitalelor din Cluj, de unde poate "sări" un alt candidat-surpriză, pe modelul Rafila sau Streinu Cercel.

UPDATE: Surpriză pe lista PSD Cluj pentru Camera Deputaților: „M-a convins proiectul lui Vasile Dâncu”

---

Ştirea iniţială: Când doi se bat, al treilea câştigă. Locul 1 pe lista PSD Cluj pentru Camera Deputaţilor, pentru care se luptau fostul secretar de stat Gabriela Ciot şi preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, Alexandru Cordoş, va fi ocupat de un reprezentant al mediului de business local.

Pesediştii clujeni au şedinţă importantă astăzi. Trebuie să stabilească listele pentru alegerile parlamentare. La Senat lucrurile sunt clare. Vasile Dâncu e numărul 1 şi are şanse bunicele să prindă trenul de Bucureşti la redistribuire. La Cameră, locul 1, singurul considerat eligibil, era vizat de Gabriela Ciot şi Alexandru Cordoş, însă Vasile Dâncu, adevăratul şef al PSD Cluj, are alte planuri. Vrea să deschisă lista cu un nume nou în politică, în ideea că o faţă proaspătă ar putea schimba percepţia clujenilor despre partidul frământat şi fărâmiţat în ultimii ani de scandaluri interne.

Iar numele puse de cunoscutul sociolog pe masă, în ședința de astăzi a PSD Cluj, sunt de natură să surprindă. S-a discutat în ultimele zile cu mai mult de 10 reprezentanți ai mediului de afaceri, însă nu toți au "trecut" testul lui Dâncu.

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, printre cei cu care s-au aflat pe lista scurtă se numără Patrițiu Abrudan, Regional Manager la o bancă din Cluj și fost arbitru de fotbal, dar și omul de afaceri Ștefan Gadola, CEO al companiei clujene Energobit și acționar al clubului de fotbal CFR Cluj.

Abrudan: "E o știre falsă" / Cordoș: "S-a discutat cu domnul Abrudan"

Patrițiu Abrudan a negat că ar avea intenția de a intra în politică. "Nu s-a pus și nu se va pune problema intrării mele în politică. E o știre falsă lansată într-un scop pe care nu îl înțeleg", a declarat acesta pentru Gsp.

Doar că - ce să vezi? -  "știrea falsă" reclamată de Abrudan s-a transformat într-una adevărată, semn că, cel puţin în politică, niciodată nu iese fum fără foc. Alexandru Cordoş, liderul interimar al PSD Cluj, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ că s-a discutat cu Patriţiu Abrudan despre intrarea acestuia în politică şi candidatura pe listele PSD:

„Am avut discuții cu mai multe personalități din Cluj, la fel cum s-a întâmplat și la nivel național. Se vrea și vrem cu toții o schimbare, prin urmare am vorbit cu foarte multă lume. Pot să confirm că s-a discutat cu domnul Abrudan și cu poate încă alte zece nume. Vrem să realizăm o combinație între oameni noi veniți în partid și între oameni cu mai multă experiență, astfel încât să obținem scorul pe care ni-l dorim. Un senator și doi-trei deputați avem în vedere”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ președintele interimar al PSD Cluj.

UPDATE: Președintele interimar al PSD Cluj a revenit cu o precizare asupra declarației anterioare, afirmând că, întrucât se afla într-o zonă cu mult zgomot, nu a înțeles întrebarea ZIUA de CLUJ când a afirmat că "pot să confirm că s-a discutat cu domnul Abrudan". Alexandru Cordoş susţine că a făcut o confuzie de nume şi că se referea la Patriciu Achimaș-Cadariu, nu la Patriciu Abrudan.

Cordoș a mai precizat că pe listele PSD Cluj sunt aproximativ 20 de persoane din organizația județeană, oameni care vor aduce „un plus”.

„Suntem deschiși pentru un nou PSD pe plan național, dar și pe plan local. Ca președintele al organizației județene, sunt și eu pe liste, dar vom vedea la final pe ce loc. Cred că acum contează cel mai mult echipa. Am reușit să urcăm de la un 8% cât aveam la un moment dat pe Cluj, la aproximativ 14% la alegerile locale. Trebuie să reușim să reclădim social-democrația și să arătăm clujenilor că ne înnoim în beneficiul comunității pe care o reprezentăm”, a afirmat președintele interimar al PSD Cluj.

Ştefan Gadola cocheta de mai multă vreme cu politica. A fost aproape să candideze la alegerile locale, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Cluj, dar s-a răzgândit pe motiv că nu a avut timp să se pregătească: 

"Un prieten s-a gândit să mă includă într-un sondaj și așa au ajuns lucrurile în mediul public. (...) Sunt tentat să mă implic, dar nu am luat încă o decizie. Oricum, nu este momentul acum. Cum să pornești la drum cu două luni înainte de alegeri? Nu este suficient timp pentru a pregăti lucrurile așa cum trebuie, pentru a face cunoscute o platformă și un om. Să mă pună cineva pe o listă nu îmi place. Tocmai de asta sunt revoltat! Sunt puși oameni în niște locuri și în niște funcții unde nu au ce căuta", declara Ştefan Gadola pentru Media9 în urmă cu câteva luni.

Comenteaza