Încă un candidat la Primăria Clujului

Încă un candidat la Primăria Clujului
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, demis la sfârşitul anului trecut, a declarat că poartă negocieri cu un partid politic pentru o candidatură la o funcţie importantă în alegerile locale din iunie.

„Vreau să candidez la primăria Clujului", a afirmat fotul şef al judeţului la postul de radio Napoca FM, la sfârşitul săptămânii trecute. Întrebat dacă va candida independent sau din partea unei formaţiuni politice, acesta a dat un răspuns evaziv.

„Nu se ştie, independent sau la o formaţiune politică. Sunt şi în tratative cu cineva, vreau să vă spun din surse sigure, sunt astăzi al doilea, primul este domnul Emil Boc în sondaje, al doilea sunt eu. Încă nu ştiu cu ce şi cum, dar vă spun sincer că voi câştiga fiindcă se va vedea toată mizeria şi hoţia care s-a întâmplat în ultimii ani de zile şi toată această mascaradă care mi s-a creat mie după 10 ani de zile", a mai spus fostul preşedinte al forului judeţean.

Acesta a fost exclus din PNL prin hotărârea conducerii filialei judeţene a partidului în octombrie 2015 iar la sfârşitul lunii decembrie a fost schimbat din funcţia de preşedinte al forului judeţean clujean, printr-o decizie politică a consilierilor PNL şi PSD, după ce în presă a apărut informaţia potrivit căreia diploma sa de licenţă ar fi falsă, iar IPJ Cluj a deschis un dosar penal în acest caz.

Până acum şi-au anunţat intenţia de a candida la Primăria Cluj-Napoca Aurelia Cristea, din partea PSD, şi Liviu Alexa, din partea Partidului Pentru Cluj, formaţiune aflată în curs de constituire. Primarul în funcţie, Emil Boc, a fost ales în unanimitate de către conducerea PNL Cluj drept candidat al acestui partid pentru un nou mandat, iar un alt fost pedelist, deputatul Adrian Gurzău, a fost nominalizat să candideze la primărie din partea Partidului Mişcarea Populară.

Un competitor surpriză intrat în bătălia pentru primăria Clujului este fosta glorie a baschetului clujean Bruno „Bubu" Roschnafsky. El va candida sub sigla Partidului Puterii Umaniste (PPU).

În cursa pentru fotoliul de edil al oraşului ar mai putea intra viceprimarul Anna Horvath, din partea UDMR, care şi-a exprimat dorinţa de a candida în cadrul filialei judeţene şi beneficiază de sprijinul liderului uniunii, Kelemen Hunor, şi deputatul Steluţa Cătăniciu, din partea ALDE.

Comenteaza