Întâlnire de taină a şefilor liberali din Ardeal la Cluj. Pe cine susţin la preşedinţia partidului

Întâlnire de taină a şefilor liberali din Ardeal la Cluj. Pe cine susţin la preşedinţia partidului
E fierbere mare în PNL înainte de congresul din 17 iunie. Conducerile mai multor filiale din Transilvania ale PNL s-au întâlnit la Cluj-Napoca.

Mai mulţi lideri din Ardeal ai liberalilor i-au cerut din nou primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, să candideze la funcţia de preşedinte al partidului, dar acesta nu a dat un răspuns clar şi a mai cerut un termen de gândire până săptămâna viitoare, spun surse din PNL participante la discuţia de la Cluj.

Filialele din Ardeal şi Banat ale PNL, Cluj, Alba, Sibiu, Bihor, Arad, Timiş, au avut scorurile cele mai bune atât la alegerile locale cât şi la alegerile parlamentare din 2016 şi doresc să aibă un cuvânt mai important de spus la viitorul congres.

Chiar dacă încă lucrurile nu sunt tranşate definitiv în privinţa candidatului pe care îl vor susţine liberalii ardeleni la şefia partidului, şi cel puţin o întâlnire similară va mai avea loc până la congres, s-au conturat câteva opţiuni ale liderilor PNL din Transilvania.

O primă concluzie ar fi că nu-l susţin pe liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, pentru funcţia de preşedinte al partidului, în situaţia în care acesta îşi va depune candidatura. O altă concluzie ar fi că în cazul în care Ilie Bolojan nu va candida, filialele din Ardeal se vor reorienta spre Ludovic Orban.

Interesant este faptul că la întâlnirea de la Cluj au fost prezenţi preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, fostul preşedinte Alina Gorghiu şi unul dintre candidaţii anunţaţi la preşedinţia partidului, Cătălin Predoiu, dar a lipsit Ludovic Orban.

Unul dintre scenarii este ca în cazul în care Cristian Buşoi va intra în cursa pentru şefia partidului, Cătălin Predoiu să se retragă şi să meargă alături de filialele din Ardeal şi să-l susţină pe Orban.

Comenteaza