Ioan Rus a explicat principiul după care este condus PSD: "Cum a zis șefu’, așa facem"

Ioan Rus a explicat principiul după care este condus PSD: "Cum a zis șefu’, așa facem"
| Foto: Diana Cîmpean

Acesta a declarat că, după ce s-a retras din PSD, partid care nu are niciun viitor cu Liviu Dragnea la conducere, ar fi putut sprijini PNL-ul, dar s-a oprit la Victor Ponta şi la Pro România, unde speră să cultive o nouă generaţie de politicieni care, la un moment dat, să poată prelua puterea.

Ioan Rus a participat marți la o conferință de presă organizată de Pro România, alături de Victor Ponta. Fostul ministru de Interne din  Guvernul Năstase susţine că Partidul Social Democrat nu se poate reforma, iar modul dictatorial în care Liviu Dragnea conduce partidul nu îi va aduce un viitor strălucit.

"Eu am 25 de ani ca membru PSD, am avut oameni la conducere cu care se purtau discuții grele, acum nu mai există acest lucru. Cum a zis șefu’, așa facem. E o variantă imposibilă managerial. La nivelul conștiinței s-a întâmplat ceva și oamenii văd că nu mai e bine așa. Aș fi sprijinit PNL-ul, pentru că prin activitatea pe care o am eu în Cluj sunt mai mult liberal, decât social-democrat...", a spus Ioan Rus, declarație care a generat un dialog amuzant cu jurnaliștii prezenți:

- Pe cine să sprijin de la PNL?
- Pe Boc.
- Boc nu e liberal.
- Dar ce e?
- Da' știe mama lui Dumnezeu. El e primar și așa rămâne. Nu e nicio problemă cu Boc.

De asemenea, Ioan Rus a subliniat că numirea conducătorilor nu este o prioritate pentru Pro România, pentru că se dorește atragerea unui număr cât mai mare de susținători până la alegerile europarlamentare.

"Avem o conducere interimară și așa va rămâne până când se structurează organizații în Dej, în Câmpia Turzii, în comune și, pe măsură ce se adună tot mai mulți membri de partid, tot mai multe activități, sarcini, atunci se va structura și nominalizarea fiecărei persoane la conducerea organizațiilor. Urmărim să adunăm oamenii din conducere pe criterii de apartenență, de convingere, de dorință de a face politică. Acesta este un lucru pozitiv și va diferenția acest partid de altele. Va trebui răbdare, timp, muncă până când lumea să își dea seama că vorbim despre altceva și că acest altceva va fi mai interesant decât ce a fost până acum", a explicat Rus. 

"Nu avem alt obiectiv decât alegerile europarlamentare la orizont. Până atunci avem suficient timp să se structureze conducerea din toată țara. Din alegerile prezidențiale trecute, domnul Ponta are singur un milion de votanți, care ar vota Victor Ponta, indiferent despre ce e vorba", a conchis Ioan Rus.

Acesta a explicat şi de ce a renunţat la PSD-ul lui Dragnea în favoarea partidului lui Victor Ponta: "Eu am fost deja în trei guverne, nu mi-l mai trebuie pe al patrulea, dar sunt dispus să sprijin extrem de mult următoarea generație. Vine la rând altă generație care provine dintr-o altă educație și cu o altă atitudine. Această generație trebuie sprijinită, au și experiență politică. Este ca într-o firmă. Când plec dintr-o firmă mă gândesc cine rămâne în locul meu, ca să ducă mai departe treaba. Așa funcționează și țara noastră. Eu sper că generația domnului Ponta și a celorlalți care au 40-50 de ani are cunoștiințele necesare să preia puterea într-un alt mod și să aibă o altă prestație".

Comenteaza