Ioan Rus ar putea candida la Primăria Cluj-Napoca

Ioan Rus ar putea candida la Primăria Cluj-Napoca
Cu câteva luni înainte de debutul campaniei electorale pentru alegerile locale apar nume noi de posibili candidaţi la cea mai râvnită funcţie din administraţia clujeană, cea de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Unul dintre partidele cu reprezentare în parlament care ar putea să aibă candidat la alegerile pentru fotoliul de edil al Clujului este UNPR. Partidul condus de Gabriel Oprea a încheiat recent un protocol cu PSD la nivel naţional, care dă posibilitatea organizaţiilor judeţene ale celor două partide să-şi stabilească strategii comune pentru obţinerea de majorităţi la primării sau consilii judeţene, inclusiv liste comune de candidaţi

Acest lucru nu exclude însă candidaturile pe liste separate, totul va depinde de negocierile dintre organizaţiile locale. Preşedintele UNPR Cluj, Ştefan Dimitriu, a declarat, la REALITATEA FM Cluj, că a avut deja o discuţie preliminară cu preşedintele PDS Cluj, Remus Lăpuşan, pentru o colaborare în alegerile locale din localitate.

Întrebat dacă va candida la Primăria Cluj-Napoca pentru funcţia de primar, Dimitriu a spus că „este momentul pentru alţi candidaţi mai tineri". „UNPR are un candidat pregătit pentru această funcţie, îl cheamă Ioan Rus şi a fost inginer la firma de construcţii ACI Cluj", a afirmat Dimitriu.

Reprezentantul UNPR nu are nici o legătură cu fostul ministru clujean, doar că poartă acelaşi nume. Ioan Rus, fost preşedinte al PSD Cluj şi ministru de Interne, respectiv Transporturi, în guvernele Năstase şi Ponta, a candidat de două ori la Primăria Cluj-Napoca, în 1996 şi în 2004, dar a pierdut în faţa lui Gheorghe Funar, respectiv Emil Boc.

Preşedintele UNPR Cluj a mai precizat că filiala pe care o conduce va merge la discuţiile cu PSD Cluj cu o listă de potenţiali candidaţi şi că speră ca în cadrul colaborării între cele două partide, să fie aleşi cei mai valoroşi oameni. PSD Cluj a anunţat deja că deputatul Aurelia Cristea este candidatul partidului pentru Primăria Cluj-Napoca.

Chiar dacă a spus că nu doreşte să candideze la Primăria Cluj-Napoca, Dimitriu a admis că ar putea candida din partea UNPR pentru consiliul local. Dimitriu, care acum conduce Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, a fost una dintre cele mai auzite voci în administraţia clujeană, în calitate de consilier local, funcţie pe care a deţinut-o 12 ani. Ultimul mandat al său petrecut în deliberativul local a fost în perioada 2004-2008, în timpul primului mandat de primar al lui Boc.

Dimitriu a susţinut că în acest moment Clujul are nevoie de o schimbare, după ce Boc a condus primăria municipiului din 2004 încoace, mai puţin perioada cât a fost prim-ministru. Liderul UNPR Cluj a mai declarat că în primul mandat, în perioada 2004-2008, Boc a fost mai deschis faţă de cetăţenii oraşului decât în recentul mandat, care se încheie peste câteva luni.

Comenteaza