Ioan Rus: Guvernul tehnocrat, un experiment nereușit

Ioan Rus: Guvernul tehnocrat, un experiment nereușit
Ioan Rus, fost ministru la Interne și la Transporturi, este de părere că numirea unui guvern de tehnocrați poate fi considerată „un experiment nereușit”.

„Dacă ne uităm în cartea de istoriei, de-a lungul timpului popoarele și-au delegat putetrea către cineva. S-a inventat și activitatea parlamentară. Totdeauna puterea a fost delegată. Țara și poporul nu pot fi conduse din stradă. De vreo 200 de ani puterea e delegată prin vot partidelor politice. În niciuna din aceste delegări nu o să găsiți tehnocrați. Din start premisa unui experiment nereușit parcă ar fi mai mare decât premisa unui experiment reușit. O îndoială o putem avea încă de la început în privința unui astfel de guvern", a declarat Ioan Rus la Ediția Specială, la Realitatea TV.

Fostul ministru al Internelor și al Transporturilor suține că performanțele Guvernului sunt slabe pentru că cei care au deciziile nu s-au implicat atât cât ar fi trebuit.

„Eșecul acestui guvern a fost că n-a vrut nimeni să-l schimbe. Partidele nu și-au propus să schimbe acest guvern. În consecință acest guvern putea să aibă un act de guvernare extrem de eficient. Totuși rezultate nu sunt. Totuși experimentul acesta nu poate fi unul reușit, și nimeni nu a încercat lucrul acesta. E o chestiune de echipă, de decizie colectivă. Aici nu am o explicație de ce rezultatele nu sunt mai bune decât ce au pus ei pe masă în acest moment", a detaliat Ioan Rus.

Ioan Rus spune că după declarațiile în urma cărora a renunțat la funcțiile din Guvern s-a dedicat activității profesionale pe cont propriu și că în PSD este un simplu membru.

„Am o sumă de proiecte legate de activitatea profesională, lucrez și asta îmi ocupă tot timpul", a explicat Ioan Rus.

Comenteaza