Iohannis, la Budapesta: „Suntem deschiși să sprijinim investițiile ungare în România”

Iohannis, la Budapesta: „Suntem deschiși să sprijinim investițiile ungare în România”
| Foto: Facebook.com/klausiohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Budapesta, că vizita sa constituie un semnal important pentru relațiile viitoare cu Ungaria.

Șeful statului a spus că va încuraja și companiile româneşti să investească în continuare în Ungaria.

"Am discutat astăzi şi despre oportunităţile de dezvoltare a cooperării noastre economice şi sectoriale, de dezvoltare a infrastructurii şi asigurare a securităţii energetice. Am subliniat că, în viziunea părţii române, cooperarea economică trebuie structurată prin proiecte de interes comun, nediscriminatorii, pe criterii de etnie, care să nu fie limitate doar la anumite părţi ale României şi care trebuie finanţate cu respectarea legislaţiei româneşti europene, precum şi cu acordul părţii române. Suntem deschişi să sprijinim investiţiile ungare pe tot teritoriul ţării noastre şi vom încuraja companiile româneşti să investească în continuare în Ungaria", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună susţinută împreună cu omologul ungar.

Totodată, în cadrul discuţiilor dintre cei doi şefi de stat a fost abordată situaţia din plan regional, european şi global, profund afectată de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

În context, Iohannis a reafirmat că sprijinul consistent al României pentru Ucraina va continua atât timp cât va fi nevoie.

"În ceea ce priveşte situaţia de securitate la Marea Neagră, am reiterat faptul că reacţia rapidă a NATO şi a aliaţilor la incidentele recente cu drone, care au adus atingere inclusiv teritoriul României, prin întărirea capacităţilor de monitorizare şi supraveghere, a fost exemplară şi continuăm demersurile pentru desfăşurarea de echipamente aliate de sprijin. Am discutat şi despre aderarea Suediei la NATO, care este necesară pentru consolidarea Alianţei", a mai declarat preşedintele României.

Comenteaza