Iohannis la Cluj. Atac fără precedent la Ponta. "A rămas cu bani ca fraierul"

Iohannis la Cluj. Atac fără precedent la Ponta.
Klaus Iohannis a lansat joi, de la Cluj, un atac fără precedent la adresa contracandidatului său, Victor Ponta.

Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă la sediul PDL. Candidatul la preşedinţie a lăsat deoparte diplomaţia de până acum şi l-a atacat dur pe Victor Ponta, pe care l-a făcut mincinos, fraier, infatuat. De asemenea, a spus că vrea să renunţe la imunitatea acordată preşedintelui şi că următorul pas este ca şi parlamentarii să îşi piardă imunitatea pentru fapte penale.

Iată câteva declaraţii ale lui Iohannis:

"Nu voi graţia niciun politician condamnat pentru corupţie, sunt împotriva legii amnistiei şi graţierii. Vreau să renunţ la imunitatea presedintelui României dacă ajung preşedinte. Voi propune să se renunţte la alineatul din Constituţie care se referă la imunitatea preşedintelui.

Trebuie regândită şi imunitatea parlamentară. Este inadmisibil să poată fi impiedicată justiţia să-şi facă treaba prin proceduri parlamentare. Dacă românii îşi doresc aceste lucruri, dacă noi ni le dorim şi politicienii trebuie să şi le doreasca dacă vor votul dumneavoastră

Ponta este un pericol pentru România, pentru democraţia din Romania. Domnul Victor Ponta este un pericol pentru economia României, este incapabil să prezinte un buget pentru 2015. 

Economia se va contracta în 2015, iar anul viitor populaţia va plăti pentru această campanie deşănţată a lui Victor Ponta.

Victor Ponta este un pericol şi pentru orientarea pro-occidentala a României. Prin felul în care conduce guvernul ne îndepărtează de idealul partenerilor noştri din UE si SUA.

Ne aşteaptă creşteri de impozite şi taxe in 2015, dacă iese Ponta preşedinte.

Există pericolul renunţării la cota unică şi revenirea la impozitarea progresivă, dacă va fi ales Victor Ponta.

Exista pericolul real al aservirii justiţiei dacă iese Ponta preşedinte, există pericolul să ne trezim cu toţi corupţii amnistiaţi şi graţiaţi.

Fiind la Cluj, unde trăiesc mulţi maghiari, am un mesaj pentru etnicii maghiari: schimbarea este pentru o Românie prosperă, pentru toţi cetăţenii, şi pentru români şi pentru maghiari şi pentru germani şi pentru alte naţionalităţi. Pentru toţi e nevoie de o Românie prosperă.

Vreau să demontez o mare minciună a domnului Ponta. Ponta spune prin ţară că aş vrea să învrăjbesc pe ardeleni, munteni, moldoveni, că vreau să rup Ardealul de România. Sunt minciuni periculoase. Eu vreau să fiu preşedintele tuturor românilor.

Aceste cuvinte sunt dintr-o altă epocă, din anii 90.

Sper să mă bucur şi de susţinerea domnului Boc. Înţeleg că domnia sa este în capitala ţării când eu sunt în capitala Ardealului. Nu am motive să cred că nu este o coincidenţă".

Iohannis a fost flancat de liderii PNL Cluj, Marius Nicoară şi Daniel Buda.Candidatul Dreptei a spus că este gata de o confruntare televizată cu Victor Ponta, chiar şi la Cluj, dar nu în condiţiile impuse de contracandidatul său. "Ponta a avut infatuarea să aleagă el unde să aibă loc confruntarea, fără să ne întrebe şi pe noi. Eu sunt gata să particip la o confruntare, la Universitatea din Timişoara, la UBB Cluj sau chiar la Facultatea de Drept din Bucureşti, acolo unde şi-a luat Ponta doctorarul. Vă asigur că până la urmă confruntarea va avea loc", a spus Iohannis.

Sasul a reuşit să facă asistenţa să râdă, în câteva ocazii, mai cu seamă când l-a socotit "fraier" pe Victor Ponta.

"Nu va exista niciun guvern Ponta, îmi face o plăcere tot mai mare să o spun. Cariera politică a lui Victor Ponta se va termina în 16 noiembrie. Cred că propriul său partid îl va trimite acasă. Eu voi mişca lucrurile ca preşedinte, voi face totul să schimb acest guvern incompetent, care se laudă că are excedent bugetar. Păi normal, dacă nu ai fost capabil să faci investiţii, ai rămas cu banii în buzunar, ca fraierul", a afirmat Iohannis.

 

Comenteaza