Klaus Iohannis refuză propunerea lui Viktor Orban, a „unei noi Europe Centrale”

Klaus Iohannis refuză propunerea lui Viktor Orban, a „unei noi Europe Centrale”
| Foto: ZF.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că nu sprijină o abordare ca cea a premierului Ungariei Viktor Orban, privind o nouă Europă Centrală pentru că nu doreşte să se deschidă noi „falii” în cadrul Uniunii Europene.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Eu mă implic pentru Uniunea Europeană, nu pentru o altă entitate pe care am crea-o în plan mai mic şi mai apropiat. Nu sunt de părere că trebuie să deschidem noi falii în cadrul UE, dimpotrivă trebuie să ne implicăm, fiecare cât poate de bine, pentru a închide faliile existente. Avem în continuare falia est-vest care are origini istorice, este o falie care vine pe fosta Cortină de Fier. Eu m-am implicat foarte mult şi rămân foarte implicat pentru a o închide. Există pe de altă parte, în cadrul UE anumite abordări principial uşor diferite între nord sud şi aici trebuie sa intervenim. Eu n-o să mă implic niciodată pentru a crea subentităţi în Uniunea Europeană, care ar deschide şi noi falii. Aceasta este o abordare pe care nu o pot sprijini", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, marţi, la Palatul Cotroceni.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat, sâmbătă seara, la Timişoara, unde a participat la un spectacol organizat pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la Revoluţie, că Ungaria este pregătită să construiască, împreună cu vecinii ei, printre care şi România, o nouă Europă Centrală.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza