Legea educaţiei, peste capul lui Hărdău

Legea educaţiei, peste capul lui Hărdău
Comisia de învăţământ a Senatului s-a întrunit ieri-dimineaţă, convocată, de această dată, regulamentar şi a votat din nou raportul elaborat în weekend. De la şedinţă au absentat reprezentanţii puterii, inclusiv preşedintele Mihail Hărdău.
Practic, cei şase senatori PSD şi PNL au mai dat un vot formal pentru raportul pe care îl elaboraseră şi îl votaseră în cele trei şedinţe din weekend, declarate neregulamentare de către Biroul Permanent (BP) al Senatului. Toate modificările aduse proiectului de lege, dintre care cea mai importantă este predarea istoriei şi geografiei, obligatoriu în limba română, inclusiv pentru clasele cu predare în limbile minorităţilor, au rămas neschimbate. Raportul a fost depus la BP, urmând să fie supus votului plenului. Preşedintele comisiei, democrat-liberalul Mihail Hărdău, a refuzat să participe la ceea ce numeşte “tranşarea politică a Legii educaţiei”.

“Dorinţa BP - unde opoziţia are majoritatea, la fel ca în comisie - care a convocat şedinţa comisiei de dimineaţă, a fost să legitimeze frauda intelectuală, minciuna. Fiindcă, odată declarate neregulamentare şedinţele din weekend, ei au spus că toate articolele fuseseră dezbătute anterior şi în weekend au făcut doar corecturi, ceea ce e o minciună. Din iunie până acum am dezbătut 110 articole şi ei au dezbătut celelalte 200 în trei zile. Şi-au permis să legifereze superficial o lege extrem de importantă, doar ca să demonstreze Curţii Constituţionale că există o lege şi nu mai e nevoie de angajarea răspunderii. Mi-au cerut şi premierul, şi liderul de grup să merg la şedinţa comisiei şi am refuzat, cum am refuzat şi invitaţia primită de la BP. Nu pot participa la mascarade, nu pot legitima o hoţie”, a declarat Hărdău. El susţine că, la modul cum a trecut legea de comisie, aceasta va fi respinsă în plen. “Indiferent care va fi decizia Curţii Constituţionale privind angajarea răspunderii, legea va ajunge în dezbaterea plenului şi, din cauza a ceea ce au făcut în comisie, va fi respinsă. Nu ştiu ce au lucrat ei acolo, dar am auzit că şi-au conservat funcţiile în universităţi. Vor să rămână rectori până vor fi îmbălsămaţi. Să fie sănătoşi!”, a comentat Hărdău.


Comenteaza