Liberalii clujeni îşi cern candidaţii pentru parlament. Care sunt numele surpriză

Liberalii clujeni îşi cern candidaţii pentru parlament. Care sunt numele surpriză
Vineri seara s-a încheiat perioada stabilită de conducerea PNL Cluj, în care toţi cei care doresc să participe la cursa electorală din toamnă puteau să-şi anunţe oficial această intenţie în interiorul organizaţiei.

Lista completă a celor care şi-au anunţat oficial intenţia de a candida pe listele PNL pentru parlament este ţinută la partid în cel mai mare secret, acest comportament fiind unul dintre „viruşii" inoculaţi liberalilor de foştii PDL-işti, campioni ai secretomaniei şi ai disciplinei de partid de fier. Cu toate acestea, o parte dintre numele importante intrate în competiţia internă pentru ocuparea unui loc pe lista de candidaţi au reuşit să străpungă zidul comunicaţional şi putem spune că toate persoanele anticipate de ZIUA de CLUJ şi-au depus candidatura pentru o...candidatură.

Astfel, printre cei care îşi doresc să candideze la Senat se regăsesc atât Marius Nicoară, cât şi Florin Stamatian, în vreme ce la un fotoliu de deputat visează, printre alţii, Adrian Oros, Marius Mânzat, Mihaela Suciu, Mariana Leş, Tudor Ştefănie, Rareş Niculescu, Mircea Abrudean şi Marcu Valtăr. Deşi a afirmat în repetate rânduri că doreşte să-şi ducă mandatul de viceprimar la bun sfârşit, Dan Tarcea şi-a depus, la rândul său, un dosar de candidatură.

Marea surpriză o reprezintă apariţia unui dosar de candidatură pe numele Alin Tişe. Deşi, pentru a respecta decizia partidului, şeful judeţului a refuzat să facă orice declaraţie pe acest subiect, surse din PNL spun că Tişe a îndeplinit formalitatea depunerii unui dosar de candidatură, deoarece e plosibil să ocupe un loc fie pe lista pentru Senat, fie pentru Camera Deputaţilor, imediat sub locurile considerate eligibile, doar pentru a-şi folosi capitalul electoral în tractarea listei, Tişe neintenţionând să abandoneze preşedinţia consiliului judeţean proaspăt recâştigată pentru a reveni în parlament.

De asemenea, am putea avea parte de două come-back-uri spectaculoase. După pauze de două, respectiv un mandat, îşi doresc să revină în Camera Deputaţilor Mircea Puşcă, respectiv Petru Călian.

În următoarele zile, conducerea organizaţiei va cerne lista celor care şi-au manifestat dorinţa de a candida, eliminând, în primul rând, pe cei cu restanţe la cotizaţie, după care va începe procedura cea mai delicată, a ordonării celor rămaşi pe liste şi, mai cu seamă, a selectării celor care vor ocupa locurile considerate a fi eligibile. Conform deciziei forurilor centrale, toate organizaţiile judeţene PNL vor trebui să trimită la Bucureşti propunerile de candidaţi până cel târziu în 15 august. La fel ca la toate partidele, şi la PNL, în cazul alegerilor parlamentare, toate listele de candidaţi trebuie să primească girul conducerii centrale.

 

Comenteaza