Liderii PSD Cluj anunţă un „plus" pentru judeţ în viitorul guvern

Liderii PSD Cluj anunţă un „plus
Deputatul Horia Nasra, preşedintele interimar al PSD Cluj, este singurul clujean membru în Comitetul Executiv (CEX) al PSD, organism care a votat miercuri lista noilor miniştri ai guvernului condus de Mihai Tudose.

„Am votat „pentru" şi consider că lista este una bună şi salut în special prezenţa colegilor Ţuţuianu, la Apărare, Negrescu, Fifor, Liviu Pop şi Doina Pană", a declarat deputatul Horia Nasra, pentru ZIUA de CLUJ. Întrebat despre ce oameni va propune PSD Cluj pentru viitoare funcţii de secretar de stat în noul guvern, liderul interimar al PSD Cluj a fost rezervat în declaraţii.

„Nu există un concurs de orgolii, care să aibă mai mulţi secretari de stat sau miniştri în guvern. Importante sunt rezultatele economice atât la nivel naţional, cât şi pe judeţ. În viitorul apropiat sper să vin cu veşti mai bune pentru judeţul Cluj", a răspuns Nasra.

În guvernul condus de Sorin Grindeanu Clujul a avut doar un secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, medicul Rareş Trişcă. Un alt parlamentar de Cluj al PSD, Cornel Itu, a avut şi el cuvinte de laudă la adresa noilor miniştri nominalizaţi de PSD.

„Domnul Ţuţuianu este un om cu experienţă administrativă şi politică deosebită, un om echilibrat, care dă o notă pozitivă în Guvernul României ca şi ministrul Apărării. Liviu Pop, un prieten şi un coleg deosebit, care a lucrat atât în sindicate, cât a fost profesor, cât şi în Ministerul Educaţiei, ca secretar de stat.

Vine din mediul educaţiei, cred că va fi foarte bine reprezentat învăţământul prin domnul Liviu Pop, un ardelean serios, un om dedicat educaţiei, şi cred eu că va fi un ministru foarte bun. Salut prezenţa celor doi, o apreciez ca şi pozitivă în Guvernul României. Negrescu este un politician tânăr, europarlamentar, şi cred că poate să aducă un plus acestei guvernări.

Laufer, de la IMM-uri, este un om cu experienţă în domeniu, este cel care a dus înainte acest minister şi sper că îl poate gestiona cu brio. Despre domnul secretar de stat, actualul ministru de la Finanţe, am mai puţine date, dar din ce îmi spunea fostul ministru Viorel Ştefan, e un tip cu experienţă, şi un tip de anvergură", a spus Itu despre câţiva din noii miniştri ai PSD.

Despre clujenii care ar putea face parte din viitorul executiv, nici deputatul nu a spus mai multe decât şeful pe linie de partid de la Cluj. Itu s-a rezumat doar la a preciza că „în noul guvern vom avea un plus".

Structura viitorului guvern Tudose, aprobată de CEX al PSD:

Prim-ministru: Mihai Tudose
Viceprim-ministru fără portofoliu: Marcel Ciolacu
Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale - Sevil Shhaideh
Viceprim-ministru, Ministrul Mediului - Graţiela Gavrilescu
Ministrul Afacerilor Interne - Carmen Dan
Ministrul Afacerilor Externe - Teodor Meleşcanu
Ministrul Apărării Naţionale - Adrian Țuțuianu
Ministrul Finanţelor Publice - Ionuț Mișa
Ministrul Agriculturii - Petre Daea
Ministrul Muncii - Lia Olguţa Vasilescu
Ministrul Economiei - Mihai Fifor
Ministrul Energiei - Toma Petcu
Ministrul Transporturilor - Alexandru Cuc
Ministrul Sănătăţii - Florian Bodog
Ministrul Apelor şi Pădurilor - Doina Pană
Ministerul Culturii - Lucian Romașcanu
Ministrul Tineretului şi Sportului - Marius Dunca
Ministrul Cercetării - Lucian Georgescu
Ministrul pentru Românii de Pretutindeni - Andreea Păstîrnac
Ministrul Educației - Liviu Pop
Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social - Gabriel Petrea
Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul - Viorel Ilie
Ministrul pentru Fondurile Europene - Rovana Plumb
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene - Victor Negrescu
Ministrul Turismului - Mircea Dobre

Joi, miniştrii urmează să fie audiaţi în comisiile de specialitate iar apoi întreg cabinetul va fi votat într-o şedinţă comună a celor două camere ale Parlamentului României.

Comenteaza