Liderii PSD Cluj fac scut în jurul lui Dragnea și Dăncilă. "Răspundem doar în fața românilor!"

Liderii PSD Cluj fac scut în jurul lui Dragnea și Dăncilă. "Răspundem doar în fața românilor!"

Prima poziție asumată de un lider PSD împotriva Guvernului Dăncilă și a președintelui Liviu Dragnea i-a lăsat mască pe liderii clujeni ai partidului, care declară la unison: nu am citit scrisoarea, noi suntem cu Dragnea!

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu cerut, marţi, într-o scrisoare deschisă adresată membrilor PSD, ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului. 

Fostul preşedinte al PSD Cluj şi actual lider al consilierilor judeţeni PSD, Remus Lăpuşan declară că nu a citit scrisoarea Ecaterinei Andronescu și nu doreşte să comenteze pe marginea subiectului. „În Partidul Social Democrat, libertatea de exprimare este garantată. Partidul are o conducere care ştie ce are de făcut", a declarat Remus Lăpuşanu pentru ZIUA de Cluj.

Politicianul susţine în continuare partidul din care face parte, aşa cum este el: "Eu susţin în continuare PSD, care are nişte foruri de conducere şi un statut care trebuie respectat de toţi membrii partidului."

Senatorul PSD Cluj Vasile Ilea mărturiseşte că a aflat despre ce este vorba în scrisoarea colegei sale senator de la alti membri de partid, însă se abţine de la a comenta acest subiect: "Nu vreau să mă pronunţ în legătură cu scrisoarea colegei mele, nu am citit-o, însă am aflat despre ce e vorba de la alţi colegi".

Senatorul critică însă decizia Ecaterinei Andronescu de a face publică această scrisoare, deoarece problemele trebuiesc discutate în interiorul partidului: "Cred că nu e cazul să ne „vărsăm” în public, referindu-mă puţin la anumiţi colegi, care consideră că e bine să iasă în public cu anumite lucruri. Cred că în interiorul partidului există un bun dialog şi se pot discuta toate problemele. Sunt foarte multe lucruri care pot fi îmbunătăţite, dar cu siguranţă se poate porni de la altă bază", adaugă Vasile Ilea.

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra se arată surprins de declarațiile Ecaterinei Andronescu, precizând că îi este greu să înțeleagă solicitarea demisiei unui Guvern care a adus o creștere cu 14 la sută a salariului mediu în prima jumătate a anului curent: „M-au surprins declaraţiile doamnei Andronescu, apropiate de cele ale lui Klaus Iohannis date cu o zi înainte. Mă aşteptam să aibă o poziţie similară cu a fostului premier Adrian Năstase, cel mai bun prim-ministrul post-revoluţionar, coleg de generaţie de altfel cu dumneaei, care constata faptul că dl. Iohannis „încă nu a terminat de citit manualul de utilizare a funcţiei prezidenţiale”. De asemenea, îmi este greu să înţeleg solicitarea demisiei unui Guvern care a adus o creștere de 14% a salariului mediu în prima jumătate a anului curent, a determinat înființarea a aproape 90 000 de noi locuri de muncă şi a adus șomajul la cea mai scăzută cotă istorică. Obsesia lui Iohannis pentru Liviu Dragnea este o pierdere de timp. Mai degrabă important este atât pentru bugetari cât şi pentru mediul de afaceri, anunţul Eurostat (organism al Comisiei Europene), conform căruia, România are cea mai mare creștere economică trimestrială din Uniunea Europeană. Pălăvrageala lui Iohannis şi jocul de-a cerutului demisia nu produce nimic. Avem responsabilitatea de a duce guvernarea până la final de mandat şi răspundem doar în faţa românilor, colegilor noştri primari, consilierilor locali, nu domnului Iohannis!”, afirmă deputatul Horia Nasra.

Comenteaza