Video Liderul PNL Cluj: „Coaliția de guvernare este responsabilă și va face tot ce este necesar pentru ca facturile să poată fi plătite”

Liderul PNL Cluj: „Coaliția de guvernare este responsabilă și va face tot ce este necesar pentru ca facturile să poată fi plătite”

Europarlamentarul Daniel Buda susține că obiectivul coaliției de guvernare este de a lua măsurile care să permită cetățenilor și firmelor să treacă peste această iarnă.

Eurodeputatul clujean a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre criza energetică care ar putea pune mari probleme iarna aceasta oamenilor de rând, dar și mediului de afaceri.

„Această preocupare legată de criza energetică este de la nivel european. Ce ne interesează pe noi în momentul de față este să găsim cea mai bună soluție pentru ca cetățenii să-și permită plata facturilor. Este o chestiune dinamică în interiorul coaliției de guvernare. Aceste creșteri de prețuri exagerate în opinia mea, nu se justifică la un nivel atât de ridicat.

Chiar dacă avem această criză a gazului rusesc, avem gaz din alte părți. Din datele publice, capacitățile de gaz sunt asigurate. Pe de altă parte, este și o ușoară ipocrizie această abordare a consumului de curent. Autostrăzile și clădirile din Belgia și Olanda sunt iluminate bine mersi. Nu poți să ceri populației să suporte prețurile și pe de altă parte să facem risipă.

Obiectivul coaliției de guvernare este de a stabili să permită cetățeanului și firmelor să treacă peste această iarnă. Coaliția de guvernare este responsabilă și va face tot ceea ce este necesar pentru ca facturile care vor veni să poată fi plătite atât de populație, cât și de mediul de afaceri”, a declarat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Președintele PNL Cluj mai consideră că suntem cu toții responsabili de gestionarea acestor resurse.

„Ne interesează să găsim cele mai bune mecanisme pentru a putea preveni un colaps al energiei electrice sau a gazului. De asemenea, suntem cu toții responsabili de ceea ce înseamnă gestionarea acestor resurse. Eu aș spune că această criză pe zona energiei electrice este oarecum artificială”, a adăugat Buda.

Comenteaza