Liderul PNL Cluj, după anunțul lui Iohannis privind candidatura pentru șefia NATO: „Este momentul ca România să-și asume o responsabilitate mai mare în cadrul Alianței”

Liderul PNL Cluj, după anunțul lui Iohannis privind candidatura pentru șefia NATO: „Este momentul ca România să-și asume o responsabilitate mai mare în cadrul Alianței”
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda consideră că, experiența și pregătirea președintelui Klaus Iohannis, însoțite de calitățile sale personale, îl fac un candidat potrivit pentru această poziție crucială.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, 12 martie, că va candida la șefia Alianței Nord-Atlantice. Anunțul președintelui a fost făcut în ziua în care se împlinesc 25 de ani de la prima extindere a NATO către țările din estul Europei.

Liderul PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, salută anunțul făcut de șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial intenția de a candida pentru funcția de secretar general al NATO, subliniind importanța securității în fața amenințării Rusiei.

România a demonstrat angajamentul său față de NATO, alocând 2,5% din PIB pentru apărare și contribuind la securitatea Mării Negre și a partenerilor vulnerabili. Iohannis consideră că Europa de Est trebuie să aibă o voce puternică în deciziile NATO și că Alianța are nevoie de o reînnoire a perspectivei sale asupra misiunii.

Experiența și pregătirea sa, însoțite de calitățile sale personale, îl fac un candidat potrivit pentru această poziție crucială. Ca lider pro-occidental, Klaus Iohannis a demonstrat constant angajamentul său pentru valorile și interesele euro-atlantice. A susținut ferm aderarea României la NATO și Uniunea Europeană, contribuind astfel la consolidarea securității și stabilității în regiune. Mai mult, acesta a dobândit experiență valoroasă în perioada când a ocupat un rol de înaltă demnitate publică în Europa de Est, prin funcția sa de președinte al României.

În lumina evoluțiilor în continuă schimbare ale situației de securitate globală, este momentul propice pentru ca România să-și intensifice și să-și asume o responsabilitate mai mare în cadrul Alianței”, a transmis Daniel Buda.

Comenteaza