Video Liderul liberalilor clujeni merge pe mâna premierului. "Sunt sigur că Florin Cîțu va deveni nou președinte al PNL"

Liderul liberalilor clujeni merge pe mâna premierului. "Sunt sigur că Florin Cîțu va deveni nou președinte al PNL"

Europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj, și-a arătat susținerea totală pentru candidatura premierului Florin Cîțu la șefia PNL.

Întrebat la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) pe cine va susține la congresul PNL, care va avea loc în 25 septembrie 2021, dintre premierul Florin Cîțu și actualul președinte Ludovic Orban, Daniel Buda și-a exprimat opțiunea clară pentru cel dintâi.

„Am fost prezent la București pentru a-mi manifesta susținerea față de candidatura lui Florin Cîțu. Această competiție va face bine PNL, iar partidul va ieși întărit din ea. La finalul zilei congresului, PNL-ul și România vor ieși câștigătoare din această dezbatere. Ludovic Orban a fost persoana care a gestionat în mod corect și cu succes interesele partidului, a câștigat alegerile europarlamentare și cele prezidențiale.

În același timp, discutăm despre ce vrem să facem în viitorul apropiat pentru România. În 2024 vom avea patru cicluri electorale. Nu cred că discutăm despre o confruntare între Cîțu și Orban, ci despre o competiție frumoasă, onestă, între doi oameni ai PNL care se vor bate în idei și proiecte”, a declarat europarlamentarul clujean.

Daniel Buda a mai adăugat că alegerile din partid reprezintă un proces sănătos pentru democrație, oferindu-le membrilor Partidului Național Liberal posibilitatea de a alege între două alternative.

„Eu cred că Florin Cîțu este alternativa care poate să garanteze un succes al partidului pe viitor. Lucrurile se schimbă foarte mult peste tot, în Europa, la noi ș.a.m.d. Deci avem nevoie de schimbare. Indiferent de cine câștigă, cei doi oameni vor avea parte de un viitor în partid. Sunt sigur că Florin Cîțu va deveni nou președinte al PNL”, a explicat Buda.

Vicepreşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a anunţat, duminică, înaintea Consiliului Naţional al PNL în care s-au aprobat calendarul alegerilor interne şi detaliile Congresului, că va candida la funcţia de preşedinte. La conferința de presă a premierului au participat, printre alții, președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, primarul Emil Boc sau fostul prefect al Clujului, actualul secretar general adjunct al guvernului Cîțu, Mircea Abrudean.

Comenteaza