Mai multe contestaţii împotriva USR Cluj. Cine vrea să blocheze noul partid

Mai multe contestaţii împotriva USR Cluj. Cine vrea să blocheze noul partid
Preşedintele USR, Nicuşor Dan, anunţa încă din 31 octombrie că există un val de contestaţii în întreaga ţară împotriva listelor de candidaţi ai partidului la alegerile parlamentare. Şi la Cluj au fost depuse mai multe astfel de contestaţii.

În cursul zilei de marţi, 1 noiembrie 2016, Tribunalul Cluj a respins două contestaţii depuse de către un cetăţean pe nume Tutu Octavian George şi de către Partidul Ecologist Român, împotriva deciziei Biroului Electoral Judeţean Cluj prin care au fost acceptate listele de candidaţi ai USR Cluj la Senat şi Camera Deputaţilor.

Cele două dosare deschise în acest caz au fost comasate. Decizia Tribunalului poate fi atacată cu apel, în termen de 48 de ore, iar dacă acest lucru se va va întâmpla, Curtea de Apel Cluj va avea ultimul cuvânt în această cauză.

O altă contestaţie împotriva listei de candidaţi a USR Cluj va fi judecată de Tribunalul Cluj în cursul zilei de miercuri, 2 noiembrie.

În data de 31 octombrie, preşedintele USR, Nicuşor Dan, a postat un mesaj pe Facebook, în care afirma:

„50 de contestații au fost depuse până azi, 31 octombrie, împotriva listelor de candidați depuse de Uniunea Salvați România pentru alegerile din decembrie 2016.

În unele județe au fost depuse mai multe contestații. De exemplu, în județul Prahova, în fieful lui Sebastian Ghiță, au fost depuse cinci contestații, două din partea unor persoane private, două din partea A.C.A.S.A si una PER (n.red.- Partidul Ecologist Român). Toate au fost respinse, dar contestatarii au drept de apel în termen de 48 de ore.

Cele mai multe contestații au fost depuse de către Partidul Ecologist Român care a încheiat înțelegeri locale cu PSD. O contestație este depusă de de Nicoleta Monica Petruț, persoana care a contestat și fuziunea USB cu USR, reprezentată de avocatul PSD. Până acum au fost respinse 8 contestații și nu a fost admisă niciuna.

Este un atac premeditat împotriva USR: PSD încearcă în mod deliberat să blocheze accesul Uniunii Salvați România în alegerile parlamentare din decembrie, folosind tertipuri juridice menite să pună bețe-n roate unui partid nou".

Preşedintele interimar al PSD Cluj, Horia Nasra, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că filiala pe care o conduce nu a depus nici o contestaţie împotriva USR şi nu are legătură cu contestaţiile depuse, fiind preocupată de popularizarea mesajului şi programului electoral.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comenteaza