Marius Nicoară s-a întors în PNL, după o "vacanţă" de doi ani în ALDE

Marius Nicoară s-a întors în PNL, după o "vacanţă" de doi ani în ALDE
| Foto: facebook.com/mariusnicoaracluj

Condamnat penal cu suspendare în 2018 pentru că a condus beat şi a provocat un accident în care a fost rănită o persoană, senatorul Nicoară şi-a ispăşit pedeapsa în ALDE, iar acum se poate întoarce în PNL.

Marius Nicoară a anunţat că se întoarce în PNL şi se va afilia grupului parlamentar al liberalilor din Senat. Preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda, a precizat că un anunţ oficial va fi făcut abia mâine.

În iunie 2018, Marius Nicoară anunţa că a trecut de la PNL la ALDE, acuzându-i pe liberali că susţin anumite proiecte, iar PNL nu mai este construcţia politică de la începutul anilor '90.

"În urmă cu mai bine de 28 de ani, mai exact în prima lună a anului 1990, împreună cu câţiva oameni inimoşi şi curajoşi am pornit refondarea, reclădirea istoricului Partid Naţional Liberal. Făceam acest lucru cu multă încredere în valorile liberale. Partidul pe care atunci l-am reconstruit, a cărui viziune am urmat-o, se centra pe dezvoltare economică, susţinerea iniţiativei private, promovarea reformelor instituţionale, progresul capitalului autohton, consolidarea democraţiei. Toate acestea s-a văzut şi au fost apreciate mai ales în perioada guvernării liberale condusă de Călin Popescu-Tăriceanu", declara Nicoară acum aproape doi ani.

Senatorul considera, la acea vreme, că trecerea la ALDE nu reprezintă o trădare a PNL-ului.

"Aşa cum aminteam, decizia mea de a mă alătura ALDE nu înseamnă o trădare a adevăratului Partid Naţional Liberal şi nici o abandonare a principiilor şi valorilor liberale. Am ales să mă alătur vechilor mei colegi liberali alături de care am refăcut PNL acum 28 de ani. Sunt convins că alăturându-mă ALDE, echipei de adevăraţi liberali din jurul lui Călin Popescu-Tăriceanu, voi putea contribui cu experienţa mea politico-administrativă la dezvoltarea Clujului şi a României, aşa cum am făcut-o în trecut", explica Nicoară.

plecarea sa din PNL l-a făcut pe preşedintele partidului să iasă public să explice situația:.

"Marius Nicoară, îmi pare rău că trebuie să spun lucrul ăsta, nu l-am anunţat public, a fost condamnat. Are o hotărâre judecătorească definitivă prin care a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare. Potrivit statului PNL, atunci când ai o condamnare definitivă eşti radiat de drept din calitatea de membru. Era păstrat în grupul senatorial PNL, dar nu mai avea calitatea de membru PNL. Aici pare că socoteala e simplă: i-o fi promis Tăriceanu că îl mai pune un mandat la Senat, Eu nu puteam să îi promit lucrul acesta. Avem codul de integritate al partidului pe care l-am respectat. Am pierdut foarte mulţi oameni de valoare, dar am respectat Codul de integritate al PNL", explica Șudovic Orban.

În martie 2018, marius Nicoară a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare, după ce, în noiembrie 2014, s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident rutier în care o persoană a fost rănită. 

Comenteaza