Mesajul Ministrului ungar de Externe: "Românii care revin în ţară să nu formeze cozi de zeci de kilometri în Ungaria"

Mesajul Ministrului ungar de Externe: "Românii care revin în ţară să nu formeze cozi de zeci de kilometri în Ungaria"
| Foto: mediafax.ro

Ministrul de Externe al Ungariei, Szijjarto Peter, a cerut României să modifice măsurile de la graniță, astfel încât să nu fie înregistrate cozi kilometrice la intrarea în țară.

Într-o conferință de presă susținută la Cluj-Napoca, Szijjarto Peter a cerut autorităților române să modifice condițiile de intrare în țară. Cerea vine pe fondul cozilor de kilometri întregi formate de cetățenii români care se întorc în țară din țările occidentale. Ungaria a organizat un culoar special de trecere, însă accesul românilor peste frontieră este permis doar în intervalul 21:00-05:00.

“Nu am avut din partea ministrului român de Externe sau a ambasadorului României nicio rugăminte pe care să nu o fi onorat-o şi încercăm să dăm o mână de ajutor şi în viitor. Am făcut tot ce e posibil ca cetăţenii români care vor să revină în ţară din Vest să poată trece pe rute de tranzit pe timp de noapte. Am cerut autorităţilor române ca acest lucru să nu creeze probleme de circulaţie din cauza prea multor vehicule.

Pe 15-20 km s-au format cozi la graniţa ungaro-română din cauza procedurilor grănicerilor români. Avem rugămintea către autorităţile române să îşi modifice măsurile astfel încât românii care vin să nu aştepte la cozi nelimitate în Ungaria. Avem culoare de tranzit pentru români, cer autorităţilor române să coopereze cu noi, să nu creeze cozi pe teritoriul Ungariei, să îşi lase cetăţenii să intre în ţară şi să introducă nişte metode care să reducă timpii de aşteptare la graniţă”, e mesajul lui Szijjarto Peter, potrivit Mediafax.

Comenteaza