Adrian Oros îşi retrage demisia de la Ministerul Agriculturii

Adrian Oros îşi retrage demisia de la Ministerul Agriculturii

Ministrul demisionar al Agriculturii, Adrian Oros, unul dintre susţinătorii lui Ludovic Orban, îşi retrage demisia, declarând că este oricum pentru o perioadă scurtă şi că fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Ministrul, susţinător al fostului lider Ludovic Orban, şi-a dat demisia din Guvern pe 27 septembrie, după Congresul PNL. 
 
Adrian Oros a declarat pentru News.ro că va renunţa la demisie, pentru că este vorba de o perioadă scurtă şi că nu vrea să provoace disfuncţionalităţi în sistem.
 
”Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva  şi că activitatea va continua fără şocuri inutile”, a mai declarat Oros. 
 
Pe 27 septembrie, Adrian Oros anunţa că demisionează din funcţie, pentru că, pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi. 
 
Oros arătat că bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2, în timp ce, în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură.

Adrian Oros a preluat portofoliul Ministerului Agriculturii în luna noiembrie 2019 și a făcut parte din toate cabinetele Orban până în decembrie 2020. Ulterior, susținut de fostul PNL, Ludovic Orban, Oros a făcut parte și din cabinetul Florin Cîțu începând cu ianuarie 2021. Adrian Oros este la cel de-al treilea mandat de parlamentar, fiind la acest moment senator de Cluj (a fost anterior de două ori deputat 2012-2020) și membru în Comisia de agricultură din cadrul Senatului României, transmite AGROINTEL.RO. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza